28 / 03 / 2024

Kadıköy'de metruk binanın duvarı çöktü: 3 yaralı!

Kadıköy'de metruk binanın duvarı çöktü: 3 yaralı!

Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde bir kafeteryanın arka bahçesinin bulunduğu alandaki boş binanın duvarı sağanak nedeniyle çöktü. Çökme sonuncunda 3 kişi yaralandığı bildirildi.



İstanbul Kadıköy'de boş bir binanın duvarının sağanak nedeniyle çökmesi sonucu 3 kişi yaralandı.


Rıhtım Caddesi 58 Numara'da bulunan bir kafeteryanın arka bahçesinin yan tarafındaki metruk binanın duvarı, sağanak nedeniyle iş yerinin kamelyasının üstüne çöktü.


Olayı gören iş yeri çalışanları ve kafeteryadaki vatandaşlar çökmenin olduğu bahçeye koşarak enkaz altında kalanları çıkartmaya çalıştı.


Olayın ardından ihbar üzerine belirtilen adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.


Enkazın altında kalan ve hafif yaralanan 3 vatandaş bulundukları yerden itfaiye ekipleri tarafından çıkartılarak ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı.


Olay anını gören bazı müşteriler itfaiye ekiplerine verdikleri bilgide, göçüğün yıldırım düşmesi sonucu meydana geldiğini öne sürdü.


AA




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul Kadıköy'de dün öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle Rıhtım Caddesi'nde bulunan metruk haldeki tarihi bir binanın duvarı çay bahçesinde oturan vatandaşların üzerine devrildi. Çay bahçesinde oturan 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralı vatandaşları olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.



Sabah




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul Kadıköy'deki Rıhtım Caddesi'nde kullanılmayan tarihi bir binanın duvarı, yağışın etkisiyle arka kısmında bulunan çay bahçesinde oturan insanların üzerine yıkıldı. Kazada can kaybı yaşanmazken, 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Olay, saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle kullanılmayan tarihi bir binanın duvarı arka kısmında bulunan çay bahçesinde oturan insanların üzerine devrildi.


3 KİŞİ YARALANDI

Büyük bir gürültü ile yıkılan duvar, çay bahçesinde oturan 3 kişinin hafif şekilde yaralanmasına sebep oldu. Şans eseri yıkılan duvarın altında kimse kalmadı. Olayı gören vatandaşlar polis, itfaiye ve 112 sağlık ekiplerine haber verdi.


İTFAİYE İNCELEME YAPTI

Olay yerine gelen sağlık ekipleri hafif yaralı 3 kişiye olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastaneye götürdü. İtfaiye ekipleri ise çevre güvenliğini alarak inceleme yaptı. Gerekli uyarıları yapan itfaiye, olay yerinden ayrıldı.


TARİHİ ESER DİYE DOKUNULMUYOR

Olayı gören Yusuf Gündoğdu, panik yaratan anları anlattı. Bir ses duyduğunu beliren Gündoğdu, "Patronla beraber baktık. Bina çay bahçesine yıkıldı. 2-3 tane bayan vardı hafif hasar gördüler. Bina kullanılmıyor. Tarihi eser diye söyleniyor, dokunulmuyor. Binanın çatısı yoktu. Sadece duvarı yıkıldı. Aşağıda insanlar vardı. Burası çay bahçesi. Yağmurdan kaçan insanlar da buranın kapalı kısmına gelmişti. Ambulans geldi yaralananları hastaneye götürdü. Sonrasında itfaiye geldi inceleme yaptı. Çok şükür herhangi bir ölü filan yok" şeklinde konuştu.




Habertürk


Geri Dön