18 / 04 / 2024

Kadıköy'de samandan hizmet binası!

Kadıköy'de samandan hizmet binası!

Kadıköy Belediyesi, 40’a yakın gönüllü ile birlikte yığma saman balyasından Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi inşa ediyor. Bu bina Türkiye'de ilk olarak imece usulü yapılıyor.



“Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Merkezi” hizmet binasının yapımına başlandı. Binada Kadıköy Belediyesi tarafından ekolojik yaşam kültürü ve uygulamalarına yönelik eğitim ve çalışmaları gerçekleştirilecek.


Kadıköy Belediye Meclisi kararı ile Kemal Sunal Parkı’nda, plan değişikliği yapıldı ve bitişiğindeki parselle birleştirilerek bin 520 metrekarelik yeşil alan Ekolojik Yaşam Parkı projesine dönüştürüldü. Toplam 60 metrekareden oluşan Kompost Eğitim Merkezi binası, içinde gerçekleşecek ekolojik yaşam ve Muhteşem Dönüşüm Solucanla Kompost eğitimlerine uygun şekilde ekolojiyi gözeten, sürdürülebilirliğin sağlandığı, biyo-iklim odaklı tasarım ilkeleri doğrultusunda tasarlandı. 


Kompost Eğitim Merkezi inşa süreci ekolojik bilinç kazandırmaya katkıda bulunması amacıyla kolektif bir biçimde yürütülüyor. Belediye binanın inşasının birlikte yapılması için açık çağrı yaptı.  Belediyenin çağrısına başvuran çoğunluğu mimarlık öğrencileri ile 10 Temmuz’da merkezin yapımına başlandı. 40’a yakın gönüllü ay sonuna kadar binayı tamamlamak için çalışıyor. Binanın açılışının ise Eylül ayında yapılması planlanıyor.




Kadıköy Belediyesi 


Geri Dön