20 / 04 / 2024

Kadir Kara: Osmaniye'de bölgesel yaşam merkezi oluşturacağız!

Kadir Kara: Osmaniye'de bölgesel yaşam merkezi oluşturacağız!

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, ''Türkiye'nin 80'inci ili Osmaniye, belediye yatırımları ve çalışmaları ile her geçen gün gelişmeye ve değişmeye devam ediyor, Osmaniye'de bölgesel yaşam merkezi oluşturacağız'' dedi.



Türkiye'nin 80'inci ili Osmaniye, belediye yatırımları ve çalışmaları ile her geçen gün gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde önemli hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Hayalim; şehirleşmesini tamamlamış, Adananın da Kahramanmaraş'ın da Ga-ziantep'in de Antakya'nın da ortasında bir ucu deniz bir ucu kıtalar olan, demiryolu otoban bağlanü yollarıyla beraber çok jeostratejik konumda bulunan ilimizi, bölgesel yaşam merkezi haline getirmek. Projelerimiz hazır ve çalışmalanmıza başladık.


ÇOCUKLAR İÇİN BİLİM MERKEZİ

Osmaniye yakın çevresindeki liman, havaalanı ve demiryolu hatlan gibi ulaşım bağlantılan, enerji ve sanayi yatırımları, büyük iş imkânları ve yatırımlarıyla Çukurova Böl-gesi’nin etki alanı içerisindedir. Osmaniye'nin  Adana  tarafından girişinde eğitim tesislerinin yoğunlaştığı, Karaçay Nehri ke-nannda Fakıuşağı ve Dereobası tarafına Tematik Park’ta aqua-park yapılacak. Burada hem ço-cuklann oyun oynayabileceği, hem de ailelerin güzelce vakit geçirebileceği bir park inşa etmiş olacağız. Minyatür bir şehir ve bilim teknoloji merkeziyle çocuklarımızın düşünsel zekasının gelişmesi de hedefleniyor.


Bu projeyle birlikte doğa park ve mesire alanları, seyirtepesi-ne teleferikle gezi, kent ormanı çarşı ve konut projeleri eski halin yerine 15 katlı ticaret merkezi, odun ve kömürcüler sitesinin yerine yeni yaşam alan-lan, Cumhuriyet Meydanı'nı genişletme ve otopark alanlan, kültür ve kongre merkezi sarayı gibi birçok projeyi ortaya koyacağız.


KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Ayrıca, Yeşilyurt Mahallesinde başlattığımız ve320konutun tamamlandığı Yeşilyurt Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabına çok kısa süre içerisinde başlayacağız.  TOKİ  ile birlikte Yaveriye'de yaptığımız 256 konutluk projemiz ise tamamlanmak üzere. Halkımızın da sevgisini ve desteğini alan kentsel dönüşüm projelerimiz devam ediyor. Kentsel dönüşümde; yerinde dönüşüm yapılması yani hiçbir vatandaşımızın yerinden uzaklaşünlmama-sı, karşılıklı bilgilendirme ve güven ortamının sağlanması, şeffaflık, vatandaşımızın 1 kuruşunun boşa gitmemesi, mağdur edilmemesi, proje sonucunda modern, depreme dayanıklı, iklimlendirme projesine uygun, ısıtma-soğutmada en az yüzde 30 daha ekonomik evler yapabilmeyi hedefliyoruz.



Dünya 81 İlin Karnesi Dergisi 


Geri Dön