25 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: 3. köprünün detayları yakında açıklanacak

Kadir Topbaş: 3. köprünün detayları yakında açıklanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Türkiye'de 6.5 yıl içerisinde gerçekten tahmin edilemeyecek kadar hizmetler yapıldı" dedi



Kırklareli'ne çeşitli ziyaretler için gelen Topbaş, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Topbaş, yaptığı konuşmada, Aydoğdu'nun Kırklareli Valiliğine atanmasına sevindiğini ve kendisinin de Artvinli olduğunu anımsatarak, "Aydoğdu'nun Kırklareli'ne atanmasından çok memnun oldum. Kırklareli İstanbul'a yakın bir ilimiz, böyle rahatlıkla irtibat sağabileceğiz. Artvin'de de Vali'miz Aydoğdu'yla birlikte kültür merkezi gibi bir sinema salonunun açılışını yapmıştık. Kiraz döneminde Kırklareli'ne gelmek istemiştim, ama şeftali döneminde yetişebildik" dedi.

Vali Aydoğdu ise Topbaş'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İstanbul, medeniyetleri barındıran bir kentimiz. Türkiye'nin her yerinden kıymetli insanlar, fikirler bir araya gelerek, İstanbul olmuştur. Şimdi
İstanbul'u Artvin'in bir evladı idare ediyor. Bu da bizim için bir gurur vesilesi. Kırklareli'nde göreve başladığımız bir hafta içerisinde bizi ziyaret ederek bize kuvvet verdiler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Aydoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a çiçek desenli, Topbaş da Vali Aydoğdu'ya üzerinde İstanbul'un resmedildiği porselen tabak hediye ettiler. Devlet Su İşleri Yazlık Tesisleri'nde bir süre dinlenen Topbaş, daha sonra AK Parti Kırklareli İl Teşkilatını ziyaret etti.

Topbaş, İl Teşkilatında AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve partililerle bir süre görüştü. Toplantının ardından konuşma yapan Topbaş, AK Parti'nin vatandaşın umudu olduğunu söyledi.

"METROBÜSLER 700 - 800 BİN İNSAN TAŞIYOR"
AK Parti'nin ülkenin gelişimi ve kalkınması için çalıştığını vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu:
"Türkiye'de yüzde 30'un üzerinde oy alan siyasi partiler hep iktidar olmuşlardır. Partimiz halkımızın yine bu güven duygusuna ve Türkiye'nin yerel ve geneldeki beklentilerine evet demiştir. Bu demokratik bir süreçtir. Seçimlerde
sandığa giden vatandaşlarımız seçimini yapmıştır. Bizler partimizin ilkelerini ve prensiplerini dikkate alarak yerel yönetimlerde halkımıza hizmet etmek ve ülkemizin gelişip kalkınması için çalışıyoruz. Türkiye'de 6.5 yıl içerisinde
gerçekten tahmin edilemeyecek kadar hizmetler yapıldı. Yapılan yatırımları, hizmetleri başka türlü, farklı değerlendirmeye çalışanlar var. En bariz örneği metrobüsler. Metrobüsler 700-800 bin insan taşıyor. Yoğun bir sistem oluştu. Çok başarılı olmasına rağmen metrobüse binenler değil, metrobüsü izleyenler tenkit
ediyorlar. İzleyenlerden bir kısmı binen değil, kullanan değil, izleyen ve maalesef çekemeyenler hizmetlerimize tahammül edemeyenler farklı farklı biçimlerde eleştiriyor."

AK Parti'nin her kademesinde görev almanın önemli olduğunu anlatan Kadir Topbaş, "Siyasi partiler, sivil toplum örgütleridir. Partimiz de Türkiye'de hatta Dünya'da en büyük sivil toplum örgütlerinden bir tanesidir. Bu partinin her kademesinde görev yapmak önemlidir. Çünkü ülkenin geleceği, bölgelerimizin, ilçelerimizin, beldelerimizin geleceği için vatandaştan bir yetki istedik" dedi.

Milletin kendisine değer verene sahip çıktığını bildiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimiz de kendisini adam yerine koymayanları gönüllerinden silip attı. Biz de aynı akibete uğramamak için vatandaşlarımızla yakın temaslarda oluyoruz ve onların düşüncelerinden faydalanarak doğru yolda ilerlemekteyiz.

Mevlana'nın bir sözü vardır, 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı düşünceyi taşıyanlar anlaşır' diye... Halkımızla aynı düşünceyi taşıdığımız sürece prensibimiz ve tarzımız ile bu anlayış içerisinde hareket ediyor ve ilerliyoruz. Bu milletin değerleri, düşünceleri var, onlarla birlikte hareket ettiğinizde gönüllerini başkalarına vermezler ve kaptırmazlar."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, bir gazetecinin İstanbul'da yapılacak 3. Boğaz Köprüsü'nün İstanbul'a katkısının ne olacağı yönündeki sorusuna, "Köprüler, şehirlere ne katarsa onu katacaktır. 3. Boğaz
Köprüsü ulusal bazda, kıtalar arası geçişi sağlayacak bir hizmet olacaktır. Başbakan'ımız ve ilgili Bakanlığımız bu çalışmaları yapmaktadır. Yakın zamanda da detayları açıklanacaktır" diye yanıt verdi.
A.A


Geri Dön