23 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Ağırlıklı hedefimiz dar gelirli vatandaşlara yönelik konut!

Kadir Topbaş: Ağırlıklı hedefimiz dar gelirli vatandaşlara yönelik konut!

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen KİPTAŞ Hadımköy Sosyal Konut Projesi tanıtım toplantısına, Topbaş'ın yanı sıra Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve konut sahibi olmak isteyen çok sayıda vatandaş katıldı...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Ağırlıklı hedefimiz, dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak konut yaparak, onların hayır duasını almaktır" diye konuştu.



Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen KİPTAŞ Hadımköy Sosyal Konut Projesi tanıtım toplantısına, Topbaş'ın yanı sıra Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve konut sahibi olmak isteyen çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak başlattıkları 10 bin konutluk sosyal konut projesinin Hadımköy'deki bin 472 konutluk ilk etabının İstanbul'a hayırlı olmasını diledi ve arkasının geleceğini müjdeledi.



Kadir Topbaş: Ağırlıklı hedefimiz dar gelirli vatandaşlara yönelik konut!



KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'a sosyal konutlara ağırlık verilmesi için talimat verdiğini vurgulayan Kadir Topbaş, "Kurada ev çıkanların heyecanını unutamıyorum. İnsanların doğuştan gelen barınma hakkını yok sayamazsınız. Bu tarz sosyal konut projeleriyle İstanbullular'a daha medeni yaşam alanları sunma ve kaçak yapılaşmanın önüne geçme imkanı oluyor. İstiyoruz ki İstanbul dünya şehirleri arasında hak ettiği yere gelsin. KİPTAŞ bugüne kadar bu amaçla toplam 60 bin 749 konut yaptı, 54 bin 596'sını teslim etti. Bin 464 eğitim binası inşa etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ağırlıklı hedefimiz, dar gelirli vatandaşlara yönelik konutlar yaparak onların hayır duasını almaktır" diye konuştu.


Topbaş, İstanbul'da iş yapmaktan, temel atma ve konutların anahtar teslimi törenlerine dahi fırsat bulamadıklarına dikkati çekerek, kura çekim törenlerinde ev sahibi olan vatandaşların kendisine sarılmalarını unutamadığını ve yine böyle bir heyecanı başlatmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.


"Evleriniz yıkılacak söylentilerine inanmayın"


Hadımköy'deki 84 bin metrekarelik konut alanının KİPTAŞ tarafından satın alındığını ve birilerinin iddia ettiği gibi askeri alan olmadığını vurgulayan Topbaş, "Hadımköy'deki arazi askeri alan değil. Bugüne kadar büyükşehir belediyesi veya KİPTAŞ olarak askeri alandan yer alıp konut yapmadık. Sadece yol geçirmek için bazı askeri alanları aldık. Hadımköy'deki bu arazi imarlı ve şahıslardan bedelleri ödenerek satın alınan yerlerdir. Asla askeri bölge değildir. Hayallerini ve aklından geçen her şeyi gerçekmiş gibi konuşanlar var maalesef toplumumuzda" ifadelerini kullandı.


Topbaş, Hadımköy 3. Etap projesi kapsamında bin 472 sosyal konut yapacaklarını belirterek, projede, her bir blokta otoparkları, okul, cami, yeşil alan gibi sosyal donatı alanlarının da bulunacağını söyledi.


Başkan Topbaş, 9 bin 600 lira peşinat ve 655 liradan başlayan taksitlerle 120 aya kadar ödeme imkanı sunulan konutların 2+1 olarak inşa edileceğini dile getirerek, maliyetine çok dikkat edilen dairelerin kura çekimiyle 96 bin liradan satışa sunulacağını kaydetti.


"Evlerinizi yıkacağımız hikayesini söyleyenlere aldanmayın" diyen Topbaş, şöyle devam etti:


"10 yılda kimin evini yıktık, kimi mağdur ettik. Son günlerde sahte Başkan Kadir Topbaş imzasıyla sahte tebligatlar yapılabileceği ihbarı aldık. Sakın inanmayın. Biz burada hizmetkarız. Kimi evinden edip de sonra 3-5 kuruş erzak yardımına muhtaç bırakabiliriz? Evlere, 'Buraları boşaltın, yıkım var' tebligatlarını gönderecekleri duyumunu aldım. Nasıl böyle bir şeyler yapabilirler? Bu insanlık onuruna yakışır mı? Dürüst insanı aldatmak kolaydır. Allah şerlerinden korusun."



Sabah


Geri Dön