28 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: Barajlarda doluluk oranı yüzde 95'e çıktı!

Kadir Topbaş: Barajlarda doluluk oranı yüzde 95'e çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş barajlardaki doluluk oranının yüzde 95'lere geldiğini belirtti. İstanbul barajları dün yüzde 94.3'lük doluluk oranıyla en dolu seviyesini yakalamıştı.



Kadir Topbaş, "Bir taraftan barajlarımızın dolduğunu yüzde 95'lerin üzerine çıktığını ifade etmek istiyorum. Hatta bazı noktalarda baraj kapaklarını açmak durumunda kaldık. Bunu da bir bereket olarak değerlendirmek lazım" dedi. İstanbul barajları dün yüzde 94.3'lük doluluk oranıyla son dört yılın en dolu seviyesini yakalamıştı.



Kadir Topbaş ise vatandaşların ulaşımda aksaklıklar yaşamaması için toplu taşıma araçlarında sefer sayılarını artırdıklarını söyledi. Vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaları yönünde uyarılarda bulunan Topbaş "Bu yoğun ve baskın, zaman zaman görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştü tipi halinde vatandaşlar mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Hatta gerek duyulmadığı müddetçe dışarıya çıkmamalarını özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.



DÜNDEN BUGÜNE 850 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

Topbaş, dünden bugüne İstanbul'da 850 kaza meydana geldiğini ifade etti. Topbaş, "850 trafik kazasının meydana getirdiği baskıyı yoğunluğu bölgelere baktığımız zaman anında görüp sizlerde tahmin edebilirsiniz. Kar yağışının devamı konusunda 30 saatlik bir süreden bahsediliyor. Bu konuda belediye olarak teyakkuz halindeyiz ve sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Diliyorum ki bundan sonraki saatlerde gelişecek olan kar yağışı İstanbul'da çok daha fazla sıkıntı yaşatamadan mevsim güzelliğini İstanbullulara tattırır" dedi.



BAZI BARAJ KAPAKLARINI AÇMAK DURUMUNDA KALDIK

Kadir Topbaş, "Bir taraftan barajlarımızın dolduğunu yüzde 95'lerin üzerine çıktığını ifade etmek istiyorum. Hatta bazı noktalarda baraj kapaklarını açmak durumunda kaldık. Bunu da bir bereket olarak değerlendirmek lazım" dedi.


Hürriyet


Geri Dön