28 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: Bu yıl İstanbul'a 8.5 milyar TL’lik yatırım yapacağız!

Kadir Topbaş: Bu yıl İstanbul'a 8.5 milyar TL’lik yatırım yapacağız!

Sancaktepe’de park açıp kültür merkezi temeli atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu yıl 8.5 milyar TL’lik yatırım yapacağız” dedi. İstanbul'un bir ülke özelliği gösterdiğini sözlerine ekledi...



İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe’de park açılışı ve kültür merkezi temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, bundan önceki yöneticilerin ihmali nedeniyle İstanbul’a hizmet etme görevinin kendilerine düştüğünü belirten Topbaş, “Belediyenin bu yılki yatırım bütçesi 8.5 katrilyon (8,5 milyar TL) dedi. Açılış törenine Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Partili bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.


İstanbul ülke gibi oldu...


İstanbul’un bir ülke özelliği gösterdiğini belirten Topbaş, “Değişik tarihlerde İstanbul’a Anadolu’nun değişik yerlerinden gelmişiz. Bu gelişimiz sırasında bize yol gösterenler, planlı bir yerleşim alanları açanlar olsaydı bugün burada başka şeyler konuşur halde olurduk. Ne var ki eksiklikleri, sıkıntıları giderme işi bize düştü. Bu şehrin çöplerini toplama işi bize düştü. Bu yaz sıcağına rağmen günde 3 milyon metreküp su kullanan İstanbul’un 2050 yılına kadar su problemi olmayacak hale getirmek işi bize düşmüş. Ve her noktada hizmet bizim görevimiz olmuş” şeklinde konuştu.


Sancaktepe’ye 400 milyon


Sancaktepe’de yapılan yatırımların 400 milyon TL’yi aştığını belirten Topbaş şunları söyledi: “Sancaktepe’ye metro gelecek’ denseydi bu hayal edilir miydi? Sadece bir hat gelmeyecek. Şu anda bizim Üsküdar’da başlattığımız Ümraniye-Sancaktepe hattı sadece bu değil. Ayrıca Sultanbeyli’den gelecek bir hat var. Kadıköy’den gelecek olan bir hat daha var. İnşallah 14 kilometrelik Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli hattı 2018 yılında tamamlanacak. Ve yine 17 kilometrelik Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Sancaktepe-Sultanbeyle raylı sisteminin hazırlıkları devam ediyor.” Topbaş, konuşmasında Türkiye’nin güçlenmesinin istenmediğini de belirterek, belediyenin yatırım bütçesinin 8.5 milyar TL olduğunu söyledi.



Vatan Gazetesi


Geri Dön