29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: Cumhuriyetin 90. yılı Marmaray ile taçlanıyor!

Kadir Topbaş: Cumhuriyetin 90. yılı Marmaray ile taçlanıyor!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Marmaray ile İstanbul'un tarihine ve ismine layık bir projenin hayata geçirildiğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise "Cumhuriyetin 90. yılı Marmaray ile taçlanıyor" dedi...




Vali Mutlu, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Marmaray'ın açılış töreninde yaptığı konuşmaya, şair Necip Fazıl Kısakürek'in, "Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur; Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur" şeklindeki dizeleriyle başladı. 


Gururlu ve sevinçli olduklarını belirten İstanbul Valisi Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Bugün gururluyuz, zira Cumhuriyetimizin 90. yaşını şerefle kutluyoruz. Sevinçliyiz, İstanbul'un cennet Boğazına takılan eşsiz gerdanlık, bu özel günde kıtaları denizin altından birleştiriyor. Tarih şehri İstanbul; bugün insanlık tarihine, kudretli ismine layık, derin bir imza atıyor. Doğu Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına, ihtişamına ev sahipliği ve şahitlik yapan bu medeniyet merkezi, şimdi yeni bir enerjiyle tarih sahnesinde parıldıyor. İstanbul,  Marmaray  Projesi'yle kıtaları, ülkeleri ve milletleri buluşturup, güçlü cazibesiyle etkiliyor. İstanbul'a bu gücü ve cazibeyi kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımıza, yüksek müsadeleriyle, İstanbul halkı adına şükranlarımızı sunuyorum. Şehrin ulaşım kapasitesini zirveye taşıyan bu projede emeği geçen saygıdeğer bakanlarımıza, tüm ilgililere, yerli yabancı tüm çalışanlara teşekkürlerimi iletiyorum. Marmaray Projesi'nin İstanbul'a, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Cumhuriyetimizin 90. yılını sevinç ve gururla kutluyorum."


- Kadir Topbaş


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "İstanbul sevdasının bir yansıması olarak Marmaray'ı devreye sokması" nedeniyle İstanbullular adına teşekkür etti. 


Bugün "çifte bayramı" yaşadıklarını kaydeden Topbaş, şunları söyledi: 


"Cumhuriyetin 90. yılı Marmaray ile taçlanıyor. 100. yıla bir farklı yürüyüşümüz var milletçe. Marmaray, asrın değil, asırların projesi. Marmaray, sadece İstanbul ve Türkiye için değil, dünya için önemli bir proje. Tarihe, medeniyete, barışa ve refaha yeni bir kapı açıyoruz İstanbul'dan. Dünyanın gözü kulağı İstanbul'da. İstanbul'da gelişim var. İstanbul'da hamle var, heyecan var, yatırım var, umut var ve gelecek var. Bugün sadece önemli bir ulaşım sistemini devreye sokmuyoruz, aynı zamanda İstanbul'un 8 bin 500 yıllık geçmişine Yenikapı'daki Arkeopark ile şahitlik ediyoruz. Marmaray, Türkiye'nin tarihine vurduğu bir mühürdür. Bugün beraberce bu mührün tanıklarıyız."


AA


Geri Dön