27 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Dev parkın adı Çırpıcı Parkı olabilir!

Kadir Topbaş: Dev parkın adı Çırpıcı Parkı olabilir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Merter'e yapılacak dev şehir parkı için alternatif isim aradıklarını söyledi. Kadir Topbaş park için 'Çırpıcı' ismini düşündüklerini açıkladı...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılması planlanan dev park projesinin isminin 'Çırpıcı' olabileceğini söyledi. CNBC-e'ye konuşan Kadir Topbaş, "Şu anda şehir parkı için net bir isim üzerinde durmadık. Belki tarihi bir geçmişi olan, Mehmet Akif Ersoy'un da anılarının olduğu bu bölge Çırpıcı şekliyle geçebilir. Ama bunu daha sonra değerlendiririz" dedi. 


ÖNERİLERİ TARTIŞIRIZ 

Başkan Kadir Topbaş sözlerini "Önemli olan oradaki güzelliği ortaya çıkarmak. İstanbullularla Topbaş, hedeflerinin Central Park benzeri bir bunu tartışırız. Öneriler parkı İstanbul'a kazandırmak olduğunu söyledi. gelir " diye sürdürdü. 


İstanbul'a yatırım 60 milyar lira 

TOPBAŞ, İstanbul'a yapılacak yatırımların 60 milyar lirayı geçeceğini, bu yatırımların yüzde 62'sinin ise ulaşıma yönelik olacağını ifade etti. Topbaş, metrobüsü de metroya dönüştüreceklerini söyledi. 


Emlak Konut'un arazisini alıyor

BAKIRKÖY'DE hayata geçirilecek 500 bin metrekarelik şehir parkı için ilk adım geçtiğimiz günlerde atıldı. Belediye, 196 milyon+KDV ödeyerek aranin Emlak Konut GYO'ya ait kısmını devralıyor. 


Akşam Gazetesi


Geri Dön