18 / 04 / 2024

Kadir Topbaş EMITT Fuarı’nın açılışına katıldı!

Kadir Topbaş EMITT Fuarı’nın açılışına katıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür A.Ş.'nin tanıtım sponsoru olduğu ve dünyanın en büyük turizm fuarları arasında ilk sıralarda yer alan EMITT Fuarı'nın açılışına katıldı...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür A.Ş.'nin tanıtım sponsoru olduğu ve dünyanın en büyük turizm fuarları arasında ilk sıralarda yer alan EMITT Fuarı'nın açılışına katıldı.


Başkan Topbaş'ın yanı sıra EMITT'in açılışına; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda yerli ve yabancı sektör temsilcisi katıldı.


30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı'na, İstanbul’un bir marka şehir olarak daha fazla tanınması ve bilinmesi anlayışıyla kültürel alanda başarılı çalışmalara imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, destek verdiği fuarda yerini aldı.


Fuarın açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, EMITT'in uluslararası turizm ve seyahat alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, göreve geldiklerinden bugüne kadar İstanbul'un tanıtımı için çok ciddi bir çaba içinde olduklarını söyledi.


Kadir Topbaş, yapılan yatırımlar ve çalışmalar sayesinde 2004 yılında 2 milyon 800 bin turist alan İstanbul'a gelen turist sayısının geçen yıl 10 milyonu aştığına dikkat çekerek, yeni hedeflerinin 20 milyon turist olduğunu kaydetti.


En çok turist alan şehirler arasında 6. sıraya yerleşen İstanbul'un çok daha fazlasını hak edecek doğal ve tarihi güzelliklere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, "Doğu ile batının buluştuğu tarihin çeyiz sandığı olan İstanbul'u bir turizm, fuarcılık, kongre ve moda şehrine dönüştürme çabalarımız meyvelerini veriyor" diye konuştu.


İstanbul'un batısında yapılacak Kanalİstanbul projesinin yakınında kongre ve fuar kampüsü kuracaklarını açıkladığını hatırlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Turizm ekonomiden istihdama, hatta ülkelerin tanıtımına ve rekabet gücüne çok önemli katkılar sunuyor. Turizm sektörünün gelişmesi Türkiye'nin geleceğinin gelişmesi demektir. Turizmin geliştirilmesi çok önemli. İstanbul'un kongre ve fuarlar kenti olmasının yanı sıra, spor, sağlık ve finans kenti olmasını da arzu ediyoruz. Daha önce açıkladığımız kongre ve fuar kampüsünü projelendiriyoruz. 2,5 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak bu alanık metroyla şehir merkezine bağlanacak."


Törende konuşmaların ardından Bakan Ömer Çelik, Başkan Topbaş ve Vali Mutlu kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Fuarın tanıtım sponsoru olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Türk Dünyası Kültür Evleri adına düzenlenen renkli etkinlikler gerçekleştirdi ve Topkapı Türk Dünyası’ndan folklor ekipleri 3 ayrı grup olarak yerel müziklerini ve danslarını sergiledi. Ayrıca programda Kafkas Dans Grubu, Kazak Dans Topluluğu ve Kırgız Dans Topluluğu'nun müzikli dans gösterilerine de yer verildi.


İBB


Geri Dön