26 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Esenler İtfaiye Binası 4 milyon TL'ye mal olacak!

Kadir Topbaş: Esenler İtfaiye Binası 4 milyon TL'ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Esenler İtfaiye Binası ve Çevre Düzenlemesi Projesi"nin 9 bin 300 metrekarelik alan üzerine yapıldığını belirterek, "10 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanan tesisimiz, 4 milyon liraya mal olacak" de



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İtfaiyesi iş birliğiyle hazırlanan "Esenler İtfaiye Binası ve Çevre Düzenlemesi Projesi"nin temel atma töreni, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Ahmet Haldun Ertürk ile ilçe kaymakamı Nazım Madenoğlu, ilçe Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Topbaş, dünyanın İstanbulu gıpta ile takip ettiğini ve nüfusu bakımından Avrupanın 23 ülkesinden büyük olduğunu belirterek, bu şehre, herkesin Anadolunun farklı yerlerinden gelerek yerleştiğini ve düzenli bir yerleşim oluşmamasından dolayı problemler yaşandığını hatırlattı.

Görevlerinden birinin, vatandaşların onurlu hayat sürdürmesini sağlamak olduğunu ifade eden Topbaş, "Esenlerde belediye olarak yaptığımız yatırımlar toplamı 600 milyon liradır. Yıl sonuna kadar İstanbulda yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı 44 milyar lira olacak" dedi.

İlçede 7 futbol sahası büyüklüğünde şehir parkı yaptıklarını ve ilçenin eksikliklerini yeni dönemde gidereceklerini anlatan Topbaş, şunları kaydetti:

"Dörtyol Meydanı ve alt geçidi inşaatı bitmek üzere bulunuyor. Seçim öncesinde herkes o konuyla ilgili konuşmuştu. Birileri konuşur, biz iş yaparız. Sonuçta, bize yapmak nasip oldu. Esenler İtfaiye Binası ve çevre düzenlemesinin temel atma töreni çok önemli bir tören. 9 bin 300 metrekarelik alan üzerine 10 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanan tesisimiz, 4 milyon liraya mal olacak. 8 itfaiye binasından verilecek alarmla aynı anda itfaiye araçları devreye girebilecek. Yani sadece garaj görevi görmeyecek. Bu şehrin can güvenliği ve ekonomisi açısından çok önemli bir hizmet. İstanbulda itfaiye günde ortalama 200ün üzerinde olaya müdahale ediyor."

İTFAİYE ERLERİNE VE ZABITALARA KADRO VERİLMESİ

Topbaş, 300 yıllık müessese olan itfaiyeyi geliştirmek için birçok çalışma başlattıklarını belirterek, "İtfaiyede personel sayımız 1852 iken 5 bin 66ya çıkarttık. İçişleri Bakanımıza da dile getirdik, nasip olursa önümüzdeki aylarda itfaiye erlerimizi ve zabıtada görev yapanları kadroya geçirmek istiyoruz. İmkan oldukça çalışanlarımızı kadroya almak istiyoruz" diye konuştu.

"Kem aletle Kemalat olmaz" sözünü hatırlatan Topbaş, göreve geldiklerinden bu yana dünyadaki itfaiye teşkilatlarını takip ettiklerini ve en iyisini İstanbul İtfaiyesine kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti. İtfaiye erlerine spor eğitimi verilmesine de değinen Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2004 yılında itfaiye erlerine spor eğitimi verdik. 292 itfaiye araç sayısını 595e çıkarttık. Her bir araç çok teknolojik mantığa sahip araçlardır. İtfaiyemize yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı 230 milyon liradır. Biz dünyada ne varsa kazandırmak istiyor ve Türkiyede örnek bir kurum olmasını diliyoruz. Şu an itfaiyemizin 79 istasyonu bulunuyor. Biz bu sayıyı yıl sonuna kadar 92ye çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, sadece Şilede denize giren 50-60 yurttaşımız hayatını kaybediyordu. İtfaiyede bir cankurtaran ekibi kurduk. İtfaiyemiz İstanbulda 13 bin civarında insanın hayatını kurtardı. Bu 300 yıllık kurumumuz güzel bir hizmeti de ortaya koymaktadır. Bu yapılacak tesis, sanayi bölgesi olan yerleşim alanı açısından bir alana sahip olanların bu tür kaygıları olmayacak. Her olaya anında müdahale edilebilir olacak. Biz üstümüze düşen her şeyi yapmak zorundayız. Bu tesis bizim geleneksel mimarimize de uyacak. İtfaiye eğitim kulesi, spor alanı gibi alanlarıyla hizmet verecek."

Konuşmaların ardından, çocukların butona basmasıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.

AA


Geri Dön