17 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Geldiğimizde İstanbul'un planı yoktu!

Kadir Topbaş: Geldiğimizde İstanbul'un planı yoktu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, zamanında şehircilik konusunda önemli planlar yapılmadığı için Bursa'da şeftali, Antalya'da narenciye bahçelerinin yok olduğunu, Türkiye'nin çok ciddi değerlerini kaybettiğini dile getirdi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mövenpick Otel'de düzenlenen Bab-ı Ali Toplantıları'na konuşmacı olarak katıldı. Topbaş, zamanında şehircilik konusunda önemli planlar yapılmadığı için Bursa'da şeftali, Antalya'da narenciye bahçelerinin yok olduğunu, Türkiye'nin çok ciddi değerlerini kaybettiğini dile getirdi. Topbaş, şöyle devam etti:

NAZIM PLANI YOKTU
"Biz iktidara geldiğimiz zaman İstanbul'un nazım planı yoktu. Sayın başbakanımız, belediye başkanlığı döneminde bunu hazırlamaya çalıştı ama kendisine gerekli destek verilmedi. Biz önce bu şehrin rotasını, geleceğini belirledik. Mimar ve mühendis odalarını beraber çalışmaya davet ettik, gelmediler. Sonra biz çalışmaya başladık. Önce Haliç Havzasını ele aldık ve düzenlemeye başladık. 1997'ye kadar İstanbul 2. derece deprem kuşağında kabul ediliyordu. 1998'den sonra (1. derece) dendi. Bugün çıkıp konuşanlar o gün bir duruş sergilemedi. 7 yıllık süreçte çok ciddi yatırımlar yaptık. Toplam 43 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 2010 yılı rakamı ise 7 milyar liradır. 2Bizim bu büyük yatırımlarımız sonucunda İstanbul çok ciddi anlamda fiziksel bir değişim yaşadı."
Sabah


Geri Dön