18 / 04 / 2024

Kadir Topbaş İstanbul Platformu’na gelişen İstanbul’u anlattı!

Kadir Topbaş İstanbul Platformu’na gelişen İstanbul’u anlattı!

İstanbul Platformu’na yatırım ve hizmetleri anlatan Başkan Kadir Topbaş, “Yakın gelecekte İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız aracını almadan, toplu ulaşım ağıyla daha hızlı, kaliteli ve güvenli erişimi tercih edecek” dedi....




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Platformu’nun Çengelköy Yakamoz Restoran’da düzenlediği toplantıda yatırım ve hizmetleri anlattı. Eski Bakanlardan İsmail Müftüoğlu ve Yazar Kadir Mısıroğlu’nun da yer aldığı gecede konuşan Başkan Kadir Topbaş, dönemlerinde İstanbul’a her alanda 60 milyar TL’yi bulan yatırımlar yaptıklarını söyledi.


15 milyonluk nüfusu ve ekonomisi ile Avrupa’nın 23 ülkesinden büyük olan İstanbul’un son yıllarda yaşanan gelişmelerle dünyanın parlayan yıldızı haline geldiğini anlatan Kadir Topbaş, Afrika’dan Avrupa’ya kadar birçok şehre model olan projeler ürettiklerini, yürüttüğü UCLG Başkanlığı nedeniyle katıldığı uluslararası toplantılarda adaletsiz gelir dağılımı ve açlıkla mücadele eden ülkelerin haklarını savunma fırsatı bulduğunu da kaydetti.


“İstanbul’a geçmişle hesap edilemeyecek kadar çok büyük yatırımlar yaptık. Şehrin altyapı, su, atıksu ve çevre sorunlarını çözdük. Ulaşım sorununu çözmek için de çok büyük yatırımlar yaptık” diyen Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Seferberlik gibi düşünerek İstanbul’un her yanının metroya kavuşmasını arzu ettik ve sadece raylı sistemlere 12 milyar TL yatırım yaptık. 2019 yılına kadar raylı sistemleri 400 kilometreye çıkartacağız. 2016’da günlük 7 milyon, 2019’da 11 milyon insan metro kullanacak. Dönemimizde ayrıca 276 kavşak ile 400 kilometrenin üzerinde yeni yol yaptık. İstanbul’da denizi çok iyi kullanacak çalışmalar da yapıyoruz.”


İETT’ye 1705 yeni otobüs aldıklarını, halk otobüslerinin yenilenmesiyle şehrin toplam 3 bin yeni otobüse kavuşacağını aktaran Topbaş, Ulaştırma Bakanlığı’nın Gebze’den Çerkezköy’e kadar uzanan banliyö hattını modern bir hafif metroya dönüştüreceğini müjdeledi. Marmaray’a metroların bağlanması, yapımı süren Avrasya Tüneli ve 3. Köprünün de devreye girmesiyle İstanbul trafiğinin rahatlayacağını aktaran Topbaş, “Birbirine entegre bütün bu ulaşım sistemleriyle şehrin ulaşımını rahatlatmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki yakın gelecekte İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız aracını almadan, bu toplu ulaşım ağıyla daha hızlı, kaliteli ve güvenli erişimi tercih edecek” dedi.


Topbaş, boru itme ve kazılarla yerin altından yapılan tünellerle atıksuları, inşa edilen biyolojik arıtma tesislerine aktardıklarını, bu sayede Boğaziçi ve Marmara sahillerini tertemiz yaptıklarını hatırlatarak, İstanbul’daki dere ıslahlarının 2014 yılında tamamlanacağını söyledi.


İBB


Geri Dön