25 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul'a 7 yılda 43 milyar yatırdık!

Kadir Topbaş: İstanbul'a 7 yılda 43 milyar yatırdık!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mövenpick Otel'de düzenlenen Bab-ı Ali toplantılarında yaptığı konuşmada başkanlığı döneminde gerçekleştirdikleri yatırımları anlattı. Topbaş özetle şöyle konuştu...  



ROTAYI BELİRLEDİK: Dünya çok ciddi bir değişim ve gelişim süreci içinde. Değişimin merkezinde Türkiye, Türkiye'nin merkezinde de İstanbul bulunuyor. Biz iktidara geldiğimiz zaman İstanbul'un nazım planı yoktu. Biz önce bu şehrin rotasını, geleceğini belirledik. Önce Haliç Havzasını ele aldık ve düzenlemeye başladık. 7 yıllık süreçte çok ciddi yatırımlar yaptık. Toplam 43 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 2010 yılı rakamı ise 7 milyar liradır. 231 adet yol ve kavşak düzenlemesi gerçekleştirdik. 405 kilometre yeni ham yol yaptık. İstanbul çok ciddi anlamda fiziksel bir değişim yaşadı. Bu değişim dünya tarafından da çok yakından takip ediliyor ve yabancılar 'İstanbul'a ne oldu' diye soruyor.

EN İYİ TESİS: Çevre yatırımlarını da sürdürüyoruz. 18 milyon aktif yeşil alan ilave ettik. Halka açık olan sahil kilometreye çıkardık. Sa-hillerdeki atık suları kolektörlerle kontrol altına aldık ve Avrupa'nın en iyi biyolojik arıtma tesisini kurduk.

FİNANS MERKEZİ: İstanbul'u finans, sağlık, spor, eğitim ve kültür alanlarında önemli bir merkez haline getirmeyi amaçlıyoruz. Tarihi eserleri koruma ve restorasyonu konusunda da oldukça hassasız. Hala restorasyonu süren birçok tarihi eserin var. 4 olan kültür merkezi sayısını 25'e yükselttik. Metrobüs, deniz taksi gibi ulaşım yatırımlarımız da oldu.

ISPARK 4 MİLYON EURO: İstanbul'un park yeri sorununu çözdük. İSPARK ile değnekçileri ortadan kaldırdık. Yabancı yatırımcılar tarafından İSPARK'-ın değeri 4 milyon euro olarak belirlendi. İstanbul'a bir artı değer kazandırdık.

16 DEPREM HARİTASI: Deprem için bugüne kadar 1 milyar 617 milyon lira yatırım yaptık. İstanbul için 16 deprem haritası oluşturuldu. Kentsel dö-nüşüm planı hazırladık, bunu İstanbul'un en riskli bölgelerinde uyguluyoruz.
Vatan

 


Geri Dön