16 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul'u dünya başkenti yapmak istiyoruz!

 Kadir Topbaş: İstanbul'u dünya başkenti yapmak istiyoruz!

“AC Forum 2013 Kongresi”nin katılımcılarına hitap eden Başkan Topbaş, “İstanbul’u bir moda, fuarcılık, kongre, sağlık ve spor şehri yapmaya gayret ettik. Hedefimiz bu şehri dünya başkenti yapmak” dedi



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “AC Forum 2013 Kongresi”nin katılımcılarıyla Sultanahmet’teki Calyon Hotel’deki akşam yemeğinde buluştu. Gecede konuşan Başkan Kadir Topbaş, medeniyetlerin çeyiz sandığı, iki kıtanın buluştuğu İstanbul’da böyle bir forumun yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kürselleşen dünyanın çok küçüldüğünü ve toplumların kaderlerinin de daha çok birbirine bağlı hale geldiğini belirten Başkan Kadir Topbaş, “Dünyanın her noktasındaki bütün endişeler dünyanın bütününde hissediliyor” dedi.


Kentlerin ve yerel diplomasinin ön plana çıktığı böyle bir süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 34 milyar dolar yatırım yaptıklarını, bu yıl da 4.5 milyar dolar yatırım yapacaklarını vurgulayan Başkan Topbaş, “Böyle bir süreçte İstanbul’u emek yoğun bir kent olmaktan çıkararak, bir moda, fuarcılık, kongre, sağlık ve spor şehri yapmaya gayret ettik. İstanbul 8 bin 500 yıllık tarihi ve bulunduğu coğrafi konum itibariyle zaten dünyanın merkezi olmaya hazır” diye konuştu.




İstanbul’da sabah mesai başladığında Tokyo, akşam da mesai bitmeden New York borsasının görülebildiğini aktaran Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Yani bu şehirde mesai saatleri içinde dünyanın bütün ekonomik hareketliliğini görebiliyorsunuz. İstanbul ayrıca farklı kültürleri asırlardan beri barış içinde birlikte yaşattığı için bir dünya başkenti. İstanbul ilham kenti, bu kentin havasını soluyan ve suyunu için başarılardan başarılara koşar. Öte yandan, dönemimizde yaptığımız yatırımlarla dünyaya birçok alanda model olduk.”


Şehrin 2011 yılında büyük katılımlı kongrelerde dünya birincisi orta ölçekli kongrelerde de dünya ikincisi olduğunu hatırlatan Topbaş, İstanbul ve Haliç Kongre merkezlerine ek olarak yapacakları kongre kampüsüyle katılımcıları aile olarak İstanbul’a çekmeyi hedeflediklerini kaydetti. Turizm yatırımcılarıyla birlikte bu projeyi kısa zamanda hayata geçirmek istediklerini ifade eden Topbaş, projenin dünyada örneğinin bulunmadığını söyledi.


2010 Avrupa Kültür Başkentliği ve 2012 Avrupa Spor Başkentliği’nin kendilerine heyecan verdiğinin altını çizen Topbaş, “Arzu ediyoruz ki İstanbul daha çok ziyaretçiye ilham versin ve şehrimiz dünyanın önemli kararlarının alındığı bir merkez olsun. Bunu bütün sektörler için düşünüyoruz. Bu bağlamda AC Forum’un 2013 kongresinin İstanbul’a yapılmasından duyduğum memnuniyeti özellikle belirtmek istiyorum. Sizlere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve her daim İstanbul’a bekliyoruz. İstanbul’u gezmek için bir haftalık süre yetmez, hatta bir aylık süre de yetmez. Çünkü İstanbul katmanlarında derin tarihi izleri taşıyan çok kültürlü, muhteşem doğal güzelliklere sahip bir şehir” şeklinde konuştu.

İBB


Geri Dön