27 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Köprü yapmamız engellenemez

Kadir Topbaş: Köprü yapmamız engellenemez

Kadir Topbaş, İstanbul'da yaptıkları güzel işleri engellemeye çalışan bazı kesimler olduğunu söyledi



Boğazköy Ayazma İlköğretim Okulu Ana Smıfı'nın açılış töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çarpıcı açıklamalar yaptı. Tartışma konusu olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'yle ilgili bir soruyu yanıtlayan Başkan Topbaş, İstanbul'da yaptıkları güzel işleri engellemeye çalışan bazı kesimler olduğunu söyledi.

'UNESCO OLUMLU'

Bu köprünün 19 yıldır tartışıldığını ifade eden Topbaş, "Haliç Metro Geçiş Köprüsü dolayısıyla İstanbul'un UNESCO Dünya Mirası Listesi'nden çıkarılma tehlikesi sözkonusu değil. UNESCO yetkililerini bu konuda bilgilendirdik" dedi. Topbaş, şöyle devam etti:

UNESCO yetkilileri, yaptığımız çalışmaları olumlu karşıladı, doğru bulduk. Ama, maalesef çalışmalarımızı  engellemek isteyenler, 19 yıldır bu köprünün yapılmasını engellemek isteyenler var. Mahalle baskısı kuran bazı çevreler, bu köprünün yapılmasını istemiyor. Adamların 'kayıp' diye bir derdi yok. Şehir ne kaybediyor? Ulaşımda ne sıkıntılar çekiliyor?

Mahalle baskısı yapan bu çevrelerin herhalde tuzları kuru. Hiçbir dertleri yok. Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nü de 19 yıl engellediler. Bu köprü yapılmadığı taktirde metronun geçme imkanı yok. Yenikapı'ya inemezsiniz,  Marmaray  ile buluşamazsınız. Şehrin ulaşım aksı olumsuz etkilenir. O halde bunu yapmak zorundayız ve yapacağız."
HaberTürk


Geri Dön