29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: Metrobüs hattı metro hattına dönüştürülecek!

 Kadir Topbaş: Metrobüs hattı metro hattına dönüştürülecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: Metrobüs hattı artık kapasitesinin çok üstüne çıktı, metro hattına dönüştürme çalışmalarımız var




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün etkili olan kar yağışında metrobüste yaşanan aksaklıklarla ilgili, ''Metrobüs hattı artık kapasitesinin çok üstüne çıktı, metro hattına dönüştürme çalışmalarımız var'' dedi. 

     Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 

     Bir gazetecinin ''Kar yağdığında vatandaşlar genellikle toplu taşımaya yönlendiriliyor. Ama dün metrobüs de çile oldu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz-'' sorusu üzerine Topbaş, metrobüsün düşünülenden daha fazla yolcu taşıdığını söyledi. 

     Kadir Topbaş, metrobüs hattında yaşanan sıkıntılara ilişkin şunları söyledi: 

     ''Metrobüs hattı artık kapasitesinin çok üstüne çıktı, bunu altını çizerek söylemekteyim, metro hattına dönüştürme çalışmalarımız var. Dün 40 dakikalık problemden dolayı sıkıntılar yaşandı, bu 40 değil 10 dakika da olsa ciddi bir problem. Bir gerçek var tabii ki, E-5 hattı üzerinde yaptığımız bu düzenleme, bu düzenek, sadece bir şerit geliş, bir şerit gidiş olarak hazırlandı. Çünkü başka bir imkanımız yok. Metrobüsün çok daha sağlıklı hizmet verebilmesi için iki şerit gidiş, iki şerit geliş olması lazım ki, bir problem yaşandığı zaman diğeri rahatlıkla kullanılabilsin, daha yoğun metrobüs seferleri yapılabilsin.'' 

     Topbaş, metrobüsün normalde günde 300-400 bin yolcu kapasitesine sahip olduğunu ama 800 binden fazla vatandaşın ihtiyacına cevap vermeye çalıştığını bildirdi. 

     Bir gazetecinin ''Vatandaşların, özellikle Sarıyer bölgesine geç müdahale edildiği yönündeki eleştirileri var. Bu bölgeye geç mi müdahale edildi-'' sorusuna ''Zekeriyaköy istikametinde, Demirciköy, Madenler ve Sarıyer'in üst bölgelerinde trafiğin yoğunlaşması sebebiyle araçların ulaşması da zorlaştı'' yanıtını verdi. 

     Topbaş, yollarda yaşanan sıkıntı ve vatandaşların emniyet şeridini ihlal etmesi nedeniyle karla mücadele ekiplerinin istenen zamanda istenen yerde olamadığını ifade etti. 

     Ticari taksilerdeki kış lastiği zorunluluğunun özel araçlar için de getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Topbaş, vatandaşlar tarafından ilgilil merkezlere gönderilen kaza ve yangınlarla ilgili kısa mesajların yoldaki sürücülere kısa mesajla iletilerek, bilgilendirilme yapılmasının önemine işaret etti. 

AA


Geri Dön