29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: Topkapı-Habibler Tramvay Hattı’nı Metro Hattı’na dönüştüreceğiz!

Kadir Topbaş: Topkapı-Habibler Tramvay Hattı’nı Metro Hattı’na dönüştüreceğiz!

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği’nin davetlisi olarak dernek çalışanlarını ziyaret eden Kadir Topbaş, Topkapı - Habibler Tramvay Hattı’nı Metro Hattı’na dönüştürme proje çalışmalarına başladık.” dedi




İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği’nin davetlisi olarak dernek çalışanlarını ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rami bölgesi için iki müjdeyi dernek çalışanlarıyla paylaştı: “Buraya bir teleferik getiriyoruz. Buradan Vialand’a bir teleferik hattı yapacağız. Buradan da Miniatürk’e inecek bir teleferik hattı olacak. Topkapı - Habibler Tramvay Hattı’nı Metro Hattı’na dönüştürme proje çalışmalarına başladık.”


Eyüp – Rami’de bulunan derneği ziyaret eden Başkan Kadir Topbaş dernek üyelerine hitap etti. İstanbul’da hiçbir kula nasip olmayan ve iki dönemdir sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmenin büyük bir gurur olduğunu kaydeden Başkan Kadir Topbaş, “Bu yetkiyi bana güvenerek verdiniz, göreve geldiğim günden bu güne güveninize layık olmaya çalışıyorum” dedi.


Türkiye’de her alanda ciddi bir gelişim ve değişim yaşandığını vurgulayan Başkan Topbaş, “Yeni kaynaklar bulmadık. Petrol yatakları bulmadık” diye konuştu. Türkiye’deki istikrarlı yönetimin Türkiye’yi dünyada da hissedilebilir bir gelişim içine soktuğunu belirten Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Geçmişte çalışanının bile maaşını ödeyemeyen bir belediye vardı. Bankalar çek karnesi vermekte zorlanıyordu. Böyle bir belediyeden 10 yılda 60 milyar yatırım yapabilen bir belediye haline geldi. Dünyadaki bankalardan başkanın imzasıyla kredi alabiliyoruz. Hamdolsun iç borcumuz yok. Bize güvenip kredi verebiliyorlar.”


“Geçmiş yönetimleri eleştirmek için söylemiyorum, İstanbul’da plansız bir kentleşme yaşandı” diyen Başkan Kadir Topbaş, “Allah nasip etti iki üniversite bitirdim. Bu şehre hizmet edebileceğim bir çok alanda çalıştım. Bilgi ve birikimlerimi bu şehir için kullanma fırsatı buluyorum” diye konuştu.


Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı hizmet anlayışını devam ettirdiklerini belirten Başkan Topbaş, “Merkezi yönetimin başında olan Sayın Başbakanımızla İstanbul’a dair her türlü sorunu görüşebiliyorum. İlgili bakanlıklarımızla ve bakanlarımızla da. Siz nasıl bize sorunlarınızı anlatabiliyorsanız biz de kendilerine İstanbul’umuzun sorunlarını iletiyoruz” dedi.


-Rami’ye Teleferik-

Rami esnafının hizmetlerini yakın bir zamanda Başakşehir Resneli Çiftliği Mevkiinde 294 bin m2’lik alanda devam ettireceklerini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği’nin işbirliği ile siz esnafımız  TOKİ  ile yaptığınız anlaşmayla arsalarınız karşılığında size bir bedel ödendi ve çözüme ulaştınız. Yeni yerinizde sizlere bol kazançlar diliyorum” dedi.


Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarakta Türkiye’deki belediyelerin sorunlarıyla ilgilenmenin kendisinin görevlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Kadir Topbaş, Rami bölgesini de ilgilendiren bir müjdeyi şöyle verdi: “Burası şehrin içinde kaldı. Bu bölgemizden geçen “Topkapı - Habibler Tramvay Hattı’nı Metro Hattı’na dönüştürme proje çalışmalarına başladık. Devlet burada başka bir şey yapmak istiyor. Kente katmak istiyor. Buraya bir teleferik getiriyoruz. Buradan Vialand’a bir teleferik hattı yapacağız. Buradan da Miniatürk’e inecek bir teleferik hattı olacak.” 


(Başkan Kadir Topbaş İstanbullulara Salı günü de şu müjdeyi vermişti.)


Başkan Topbaş konuşmasının ardından dernek üyeleriyle fotoğraf çektirerek bir süre sohbet etti. Dernek çıkışında bulunan bir simit tezgahındaki simitlerin hepsini satın alan Başkan Topbaş, satın aldığı simitleri dernek üyelerine ikram etti.


İBB


Geri Dön