25 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Üçüncü köprü, çok kuzeyde olmayacak

Kadir Topbaş: Üçüncü köprü, çok kuzeyde olmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Sayın Başbakan güzergahları inceledi, orman ve su kaynaklarına zarar vereceği için çok kuzeyde olmasını istemedi



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'na yapılması düşünülen 3. köprü ile ilgili Habertürk'ün sorularını yanıtladı. Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapılan üçüncü köprü planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştığını belirten Başkan Kadir Topbaş, "Planların onayı ve mevcut planlarımıza işlenmesi çalışmalarını ilk meclis toplantısına yetiştireceğiz ve meclisten üçüncü köprünün yeri için onay alacağız" dedi.

6 güzergah önerildi
Topbaş, üçüncü köprünün çok kuzeyde olmayacağını belirterek "Sayın Başbakan önerilen güzergahları inceledi. Orman ve su kaynaklarına zarar vereceği için çok kuzeyde olmasını istemedi. Üçüncü köprü, ikinci köprüye daha yakın ve kuzeyde olacak. Orman alanları etkilenmeyecek" dedi.

Üçüncü köprü için Karayolları Genel Müdürlüğü 6 güzergah belirledi. Bu güzergahlardan bir tanesi iki köprünün ortası, diğer 4 güzergah ise ikinci köprünün kuzeyinde belirlendi. Karar verilen güzergah ise planlara işlendikten sonra ihaleye çıkarılacak.

Uzmanlar; Topbaş'ın açıklamaları doğrultusunda ikinci köprüye en yakın güzergahın Yeniköy-Çubuklu, daha kuzeyinde Kireçburnu-Beykoz arasında olabileceği, üçüncü bir alternatif olarak da Rumelikavağı ile Beykoz arasının düşünülebileceğini dile getirdiler.
Gazete Habertürk

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

3. köprü 1/5000'lik planlara işleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaştırma Bakanlığı'nın yapılacak üçüncü Boğaz köprüsüyle ilgili imar planı değişiklik talebinin kendilerine ulaştığını belirtti

Topbaş, "Değişiklik teklifini 1/5000'lik Nazım İmar Planları'na işleyeceğiz. İlk meclis toplantısında konuyu gündeme getireceğiz " dedi. Topbaş, köprünün güzergahıyla ilgili şunları söyledi: "Köprü çok kuzeyde yapılmayacak. Ormanlar ve su havzalarını etkilemeyecek bir yerden geçecek. Avrupa Yakası'nda uzak bir noktadan Edirne'ye giden TEM Otoyolu'na bağlantı yapılacak." Belediye Meclisi eylül ayının ikinci haftasında toplanacak.
Şenol Coşkuner/Hürriyet

3'üncü Boğaz köprüsü çok kuzeyde olmayacak 

İstanbul'a yapılması planlanan 3'üncü köprünün planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapılan 3'üncü köprü planlarının belediyeye ulaştığını belirterek "Eylül'de köprünün yeri için belediye meclisinden onay alacağız" dedi

İstanbul'a yapılması planlanan 3'üncü Boğaz köprüsünün planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dün yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi: "Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapılan üçüncü köprü planları, Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştı. Planları onaylamak ve mevcut planlarımıza işlemek için Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin ilk toplantısı olan Eylül ayındaki toplantıya yetiştireceğiz. Meclisten, üçüncü köprünün yeri için onay alacağız. Sayın Başbakan, önerilen güzergahları inceledi ve orman ve su kaynaklarına zarar vereceği için çok kuzeyde olmasını istemedi. Onun için üçüncü köprü, ikinci köprüye daha yakın ve kuzeyde olacak. Orman alanları etkilenmeyecek."

Silivri'ye havaalanı

Bu arada "İstanbul'un anayasası" olarak nitelendirilen 1/100 bin ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı askıya çıkartıldı. 17 Ağustos'akadar askıda kalacak plana, bu süre içerisinde itiraz edilebilecek. Plana göre Silivri Gazitepe bölgesine İstanbul'un 3'üncü havaalanı inşa edilecek. Topbaş, Silivri'deki havaalanı projesinin realize edilmesinin Ulaştırma Bakanlığı'na ait olduğunu söyledi.

TÜNELLERİ BİRLEŞTİREN OPERATÖRE BAHŞİŞ

Darüşşafaka-Hacıosman arasında kazı çalışmaları sona eren metronun tünel birleşmeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle yapıldı. Hacıosman istasyonunda yerin yaklaşık 35 metre altındaki tünele özel bir vinç ile inen Topbaş tünelin iki ucunun birleşmesini sağlayan operatöre bahşiş verdi.
Bülent Ergün/Vatan


Geri Dön