24 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Validebağ'da cami için engel kalmadı!

Kadir Topbaş: Validebağ'da cami için engel kalmadı!

Validebağ ' daki cami inşaatına ilişkin yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararına itirazlarının kabul edildiğini belirten Topbaş, " Burada cami yapılabilir hale geldi " dedi...



Validebağ'daki cami inşaatına ilişkin yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararına itirazlarının kabul edildiğini belirten Topbaş, "Burada cami yapılabilir hale geldi" dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ'da yapılan cami inşaatıyla ilgili planın iptali ve yürütmenin durdurulması kararı verildiğini belirterek, "Bizim itirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararını kaldırdı. Planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi" dedi. Topbaş, Üsküdar'da yapılması planlanan cami inşaatına ilişkin olarak, "Validebağ Korusu'na müdahale var", "Farklı uygulama olacak" şeklinde algı ortaya çıkmasından rahatsız olduğunu ifade etti. İbadethane için tahsis edilen alanın, Validebağ Korusu'nun tamamen dışında bulunduğunu ve koruyla hiçbir alakası olmadığını belirten Topbaş, "Evveliyatında Üsküdar Belediyesi'nin, ilçe ve il müftülüğünün talebi üzerine biz bu bölgeyle ilgili bir plan tadilatına girdik ve 1/5000 planlarda dini tesis alanı olarak lejantını koyduk. Yaptığımız bu plan değişikliğine yapılan itirazlar, planın iptali ve yürütmenin durdurulmasıyla ilgili bir karar getirdi önümüze. Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz plana sahip çıkma adına yürütmeyi durdurma kararı ve plan iptalinin kaldırılmasıyla ilgili bir itirazımız oldu. Bizim itirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırdı. Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi" diye konuştu. 


'KARARA UYMALIYIZ' 

Kadir Topbaş, "Zaten oradaki diğer taraflarda da oradaki yapıyı, 'Mahkemenin karar vereceği sonuca göre beraberce yapabiliriz'e kadar bir mutabakat olduğunu gördük. Yargının verdiği kararlara uymak zorundayız" dedi. 



Sabah 


Geri Dön