29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş'ın uykularını Esenler'deki yapı durumu kaçırıyor!

Kadir Topbaş'ın uykularını Esenler'deki yapı durumu kaçırıyor!

KENTSEL Yenileme Projesi' ile deprem ölçekli çalışmalar kapsamında Esenler'de hayata geçirilen projeler TOKİ, İBB ve Esenler Belediyesi işbirliği ile 3 bin 250 konutun inşaatı başladı



Şehir estetiğine uygun, daha sağlam, güvenli ve yaşanabilir binalar için kolları sıvayan Esenler Belediyesi, ilçenin 3 farklı noktasında kentsel yenileme çalışmasının ilk adımlarını attı. Esenler’de ‘Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın’ sloganıyla yürütülen kentsel yenileme çalışmaları Oruç Resi, Çiftehavuzlar ve Turgut Reis mahallelerini kapsıyor. Esenler Belediyesi’nin öncülülüğünde ilçenin farklı mahallelerinde de kentsel yenileme çalışmalarında Dörtyol Meydanı’nda KİPTAŞ ile 850 konutluk proje üzerinde çalışılıyor. Bölge halkının organize olmasıyla Havaalanı Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallelerde de başka kentsel yenileme projeleri için hazırlıklar tamamlandı.

3 bin 250 konutun dönüşümü başladı

Esenler’de konut çalışmasına hız verdiklerini ve ortaya çıkan manzaranın ardından derhal kentsel yenileme çalışmaları için harekete geçtiklerini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu “Esenler’in yapı stokunu düşündükçe uykularım kaçıyor” dedi. 500 binin üzerinde olan ilçe nüfusuna rağmen, 1999 Deprem Yönetmeliği’ne göre yapılan binalarda oturanların sayısının ise 50 bin olduğunu kaydeden Başkan Göksu “Elbette kalan binalarda oturanların hepsi çürük binada oturuyor anlamına gelmiyor. Ancak 450 binden fazla nüfus, Deprem Yönetmeliği’ne göre inşa edilmemiş binalarda ve risk altında oturmaya devam ediyor” dedi. Esenler’deki yapı stokunun yüzde 85’inin 20 yılın üzerinde olduğunu ifade eden Göksu, Esenler’in şu anda dönüşmesi gereken bir ilçe olduğunu ve bu anlamda 3 bin 250 konutun çalışmasının başladığını kaydetti. Göksu “Tüm mahallelerimizde binaların durumuyla ilgili çalışma başlattık. Ruhsatlı, ruhsatsız demeden miadını doldurmuş tüm binaları ortaya çıkaracağız. Esenler’deki kentsel yenileme çalışmaları daha da hızlanacak. Esas arzu ettiğimiz, vatandaşın talebi doğrultusunda özel teşebbüsün kentsel yenilemeye dahil olması” diye konuştu.

Halkımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli

HALKIN katılımı ile kentsel yenileme çalışmasının daha da hızlanacağına dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu “Vatandaş bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Değerlendirmeli ki, 1999’da Marmara’da, 2011’de Van’da yaşanan acılar yeniden yaşanmasın. Hükümet ve Büyükşehir Belediyemiz bu konuda kararlı. Kentsel Yenileme Kanunu da çıkmak üzere. Halkımızdan tek isteğimiz, kentsel yenileme fırsatçılarına pirim vermeden, belediyemizin açıklamalarına kulak vermeleri ve bize destek olmalarıdır” dedi. 

Star


Geri Dön