19 / 04 / 2024

Kağıthane Başbakanlık Arşivi nerede?

Kağıthane Başbakanlık Arşivi nerede?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kadıköy İmam Hatip Lisesi iftarında sözünü ettiği Kağıthane Başbakanlık Osmanlığı Milli Arşivi nerede? Kağıthane Başbakanlık Arşivi nerede? Kağıthane Başbakanlık Arşivi adres ve telefonu bilgileri neler?



Kağıthane Başbakanlık Arşivi nerede?


Kağıthane Başbakanlık Arşivi, Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı, İstanbul Sadabad Mevkii'ndeki İmrahor Caddesi uzerinde bulunuyor. 


Kağıthane’de inşa edilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Haziran 2013 tarihinde açılan  Milli Arşiv Sitesi, 13 bloktan oluşuyor. Arşivde idari bina, 350 kişilik araştırma salonu, araştırma enstitüsü, kütüphane ve müze, dijital arşivleme ünitesi, restorasyon ünitesi, yayın hizmetleri ve tanıtım hizmetleri ünitesi, tasnif çalışmaları üniteleri ve sosyal hizmetler ünitesi de bulunuyor.


Yaklaşık 800 kişilik kongre merkezinin bulunduğu Arşiv Sitesi'nde 200 çalışma odası, 120 depo alanı, üç büyük genel amaçlı toplantı salonu, 5 seminer odası ve 10 toplantı odası bulunuyor. Bin personelin çalışabileceği sitede, belgelerin bulunacağı depolar belgelerin sağlıklı bir şekilde saklanabileceği ve tasnif edilebileceği iklimlendirme şartlarını sahip.Depo girişlerinde kartlı ve parmak izi okuyuculu sitemler ile gerekli güvenlik tedbirleri sağlandığı arşivde araç geçişleri için plaka okuma sistemi de mevcut.


Bütün çalışma mahalleri, depolar, bilgi-işlem odaları, restorasyon bölümü ile elektrik pano odalarında otomatik gazlı yangın söndürme sistemleri bulunacak. Yangın anında, bölümlere bağımsız olarak müdahale edilebilecek. Binada toplamda 6 bin noktada bulunan yangın algılama sistemi ve 260 noktada yangın söndürme panelleri yer alıyor.

Milli Arşiv Sitesi yaklaşık 800 hareketli ve hareketsiz kamera ile izleniyor. 


Bütün teknik alt yapı Otomasyon Merkezi'nden denetleniyor ve herhangi bir durumunda merkezi otomasyon merkezinden müdahale edilebiliyor.


Site içinde yer alacak müzede ziyaretçiler, Avrupa topraklarındaki ilk insan hakları bildirgesinden biri olan ''Fatih'in Bosna Fermanı'nı'', ''Karlofça Antlaşması'nı'', ''Baltalimanı Sözleşmesi'ni'' ve diğer devletlerle yapılan ve anlaşmaların birer nüshasını görebilecek.


Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı iletişim!


Adres: Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı, İmrahor Cad. Sadabad Mevkii Kağıthane/İSTANBUL

Tel: (0212) 314 90 00

Fax: (0212) 314 90 25

E-posta: [email protected]

Araştırma SaatleriHafta İçi: 8.30-18.00

Cumartesi: 8.30-16.30


Geri Dön