26 / 04 / 2024

Kağıthane Belediyesi'ne 'kaçak kat için bağış' iddiası

Kağıthane Belediyesi'ne 'kaçak kat için bağış' iddiası

Emlakçı Niheat Taçkın, Kağıthane Belediyesi'ne kaçak kat çıkması karşılığı 15 bin TL karşılıksız bağışta bulunduğunu iddia etti



Kağıthane'deki kaçak yapılaşma yolsuzluğu iddiaları, emlakçı Nihat Taçkın'ın savcılığa şikayetiyle başladı. Taçkın, belediye sınırları içinde inşaat sahiplerinden ivasız (karşılıksız) bağış adı altında para toplandığını, karşılığında da kaçak kata izin verildiğini iddia etti. Taçkın, iddiasına kanıt olarak kaçak kat çıkan bir şirkete ait adresi de gösterdi. İddiaya göre, tekstil şirketi, kaçak kat karşılığında belediyeye 15 bin lira ödemiş, ancak para şirkette asgari ücretle çalışan bir işçi adına verilmişti.

'KAÇAK KAT İÇİN VERDİM'
Harekete geçen Şişli Cumhuriyet Savcılığı, tekstil şirketinin yöneticisi Feridun Aslan'ın ifadesini aldı. Aslan, savcıya şaşırtıcı açıklamalarda bulundu: "İşyerimizin inşaatı sırasında 4 katlı binanın çatı katını kapatmak istedik. Kağıthane Belediyesi bu işlemin yapılabilmesi için 'ivasız bağış' adı altında 15 bin lira istedi. Parayı kendi adıma değil, bir çalışanın adına yatırabileceğimi söylediler. 15 bin lirayı çalışanım Metin Günderici'nin adına yatırdım. Parayı yatırdıktan sonra kat çıkmama göz yumuldu. Sonra da kaçak kat yaptım diye belediye tarafından tutanak tutulup 15 bin lira ceza kesildi."

2004-2008 araştırılıyor
FERİDUN Aslan'ın ifadesini alan savcılık, ardından adına bağış yapılan Metin Günderici'nin tanık sıfatıyla ifadesine başvurdu. Günderici, şirketin yöneticisi Feridun Aslan'ın ifadesini doğruladı. Ancak bağışı gösteren makbuzdaki imzanın kendisine ait olmadığını söyledi. Günderici, "Benim o kadar parayı verebilmem söz konusu bile olamaz, işçi olarak çalışıyorum" dedi. Cumhuriyet Savcılığı, bunun üzerine 2004-2008 arasında belediyeye yapılan yüzlerce 'ivasız bağış'ı da mercek altına aldı.
Zülfikar Ali Aydın/Habertürk


Geri Dön