25 / 04 / 2024

Kağıthane Çağlayan Bilim Merkezi hizmete açıldı!

Kağıthane Çağlayan Bilim Merkezi hizmete açıldı!

Kağıthane'de bir çok faaliyetin aynı anda gerçekleştirileceği çok amaçlı Çağlayan Bilim ve Gençlik Merkezi, döner kule restoranı ile hizmete girdi.



Kağıthane'de bilim merkezinden spor salonuna kadar bir çok faaliyetin aynı anda gerçekleştirileceği çok amaçlı Çağlayan Bilim ve Gençlik Merkezi, döner kule restoranı ile hizmete girdi. Döner kule restoranda İstanbullular yemeklerini yerken, manzarayı 360 derece izleyebilecek. Sade bir tören ile hizmete giren Çağlayan Bilim ve Gençlik Merkezi açılışında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ülkmizde yaşanan terör saldırılarına değindi. Başkan Kılıç, "Ülkemizde son dönemde artan terör saldırıları bizleri ve tüm halkımız üzmektedir. Bundan önce de bu acı olayları yaşadık. Şunu görüyoruz ki yüzlerce yıl önce haçlı seferleri ile Anadolu'ya gelen batı dünyası şimdi haçlı seferleri yerine terör örgütleri ile Anadolu'yu ve Ortadoğu'yu kana buluyor. Bizim insanlarımızın birbirleri ile bir problemleri yok. Batı kaynaklı terör şebekeleri ile ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar. Ancak halkımızın birlik ve beraberlik duygusu bu oyunları boşa çıkartacaktır." dedi. Ayrıca Başkan Kılıç, döner kulenin Kağıthane'nin bir sembolü olacağını söyledi. Yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alana kurulan Gençlik Merkezinde bulunan döner kule içerisinde 360 derece dönen bir restoran bulunuyor. Tamamen camla kaplı bu alan, özel bir mekanizma sayesinde kendi ekseni etrafında dönüşünü kesintisiz ve belirli bir hızla gerçekleştiriyor. Kulenin üst kısmında bulunan ve restoran olarak hizmet verecek bu alanda, misafirler yemeklerini yerken diğer taraftan manzarayı 360 derece izleme imkânı elde edecekler. Çağlayan Bilim ve Gençlik Merkezi içerisinde 130 araçlık kapalı otopark, 120 kişilik panoramik restoran, 210 Kişilik konferans salonu ve fuaye alanı, sergi salonu, spor salonu, 3 adet dersliği, 1 adet bilgisayar odası ve dinlenme salonu, 200 metrekare çatı terası ve 250 metrekare de giriş terası bulunuyor. 


Mevlana da aydınlatılacak 

Antalya kent içi trafiğine köklü bir çözüm getiren Mevlana Kavşağı'nda da benzer bir ışıklandırma çalışması yapılacak. 

Köprülü kavşağın her iki alnı, boydan boya renk animasyonlu, wallwasher tipi aydınlatma armatürleri ile ışıklandırılacak. Bölge trafiğinde büyük rahatlama sağlayan, her gün binlerce sürücünün kullandığı köprülü kavşak, akşamları renk geçişleri ile kente görsel bir güzellik katacak. 


Kağıthane'de dönüşüm devam ediyor 

Fazlı Kılıç, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Hamidiye Mahallesinde yıkılan gecekondunun yerine yapılacak depreme dayanıklı bir binanın temel atma törenini de gercekleştirdi. Kagıthane'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Başkan Fazlı Kılıç, "Burada gecekondu oluşumunu önlemek için gecekondu önleme binaları yapıyoruz. Daha önce 26 dairelik iki bina yaptık. Simdi de 14 dairelik tekrar yeni bir bina yaparak 40 daireye ulaşmış olacağız. Aynı zamanda gecekondu önleme bölgelerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz birkaç ay içerisinde bitecek olan iki bine yakın konut üretti. Bu konutlarla iki binden fazla gecekonduyu kaldırmış olduk" dedi. Tüm ülkede kentsel dönüşüm atağının başlamasıyla birlikte bugüne kadar konut inşa edilerek 240 bin kişiye yeni bir yasam alanı oluşturuldu. Kağıthane bu noktada İstanbul'un en hızlı gelişen ilçeleri arasında yer alıyor. 


Hürses



Geri Dön