16 / 04 / 2024

Kağıthane gayrimenkul firmalarının yeni gözdesi oldu!

Kağıthane gayrimenkul firmalarının yeni gözdesi oldu!

Merkezi iş alanlarına yakınlığı ile cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Kağıthane son yıllarda gayrimenkul şirketlerinin de gözdesi olmayı başardı.



EVA Gayrimenkul Değerleme’den Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, Kağıthane’nin son dönemde hayata geçen ofis ve lüks rezidans projeleri ile cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini dile getirdi. Geçmiş yıllarda bölgenin mesire yeri olarak kullandığını hatırlatan Şehirli,  “1950’lerde Haliç ve çevresinin sanayi bölgesi olarak kullanılmaya başlanmasıyla beraber Kâğıthane Vadisi boyunca sanayi yapıları ve imalathaneler sayılarını arttırmaya başlamıştır. Artan nüfusu ile İstanbul’un büyük ve önemli ilçelerinden biri olan Kağıthane Avrupa ve Anadolu yakasını birbirine bağlayan Boğaz Köprülerinin güzergâhı olan E-5 ve TEM otoyolları arasında konumlu. Metropoliten alana sahip Kâğıthane Vadisi, coğrafi konumu itibariyle güneyinde ve doğusundaki merkezi iş alanlarının da (MİA) etki alanında yer alıyor” açıklamasını yaptı. 


NİTELİKLİ KONUTLAR ARTIYOR

Son yıllarda bölgede önemli konut projeleri inşa edildiğini belirten Şehirli, “İstanbul’un en önemli sorunlarından biri olan trafik problemi için alternatif projeler hayata geçirilmiş ve Kağıthane de bu projelere tüneller vasıtasıyla ev sahipliği yapmıştır. Tünel güzergahı ile Kağıthane, Seyrantepe ve Hamidiye Mahalleleri’nden Taksim’e ulaşım süresi 5 dakikada mümkün. Kağıthane’deki projeler orta sınıfa hitap etmekte iken, bölgeye yapılan Seyrantepe metrosunun ve tünel inşaatının etkisiyle Kağıthane’deki nitelikli konutların sayısı artış gösterdi. Maslak’a yakınlığıyla bilinen Kağıthane bölgesinde ulaşım imkânlarının çeşitlenmesi ile birlikte bölge orta-üst sınıf tarafından rağbet görmeye başladı'' dedi. 


ULAŞIMA METRO ÇÖZÜMÜ

2018 yılında açılması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının bölgeye olan ulaşımı daha da rahatlatacağını belirten Şehirli, “Bu proje sayesinde Kağıthane Üsküdar arası mesafe 26 dakikaya inerken, Ümraniye 39,5 dakika, Beşiktaş 10 dakika ve Mecidiyeköy 4,5 dakikaya inecek. Bu durum zaten merkez olan Kağıthane-Seyrantepe bölgesinin markalı konut projelerinde ikinci bir ivme yakalamasını sağlayacak. Kâğıthane bölgesinde konut projelerinde daire metrekare satış fiyatları 4-9 bin lira arasında değişiyor. Dairelerin şerefiyelerine göre 12 bin TL’de kadar da çıkıyor” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön