28 / 03 / 2024

Kağıthane İstanbul'da en fazla değer kazanan ikinci ilçe oldu!

Kağıthane İstanbul'da en fazla değer kazanan ikinci ilçe oldu!

Esnaf ve vatandaşlarla her zaman bir arada olan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç yenilenen Harmantepe Merkez Taksi Durağı açılışında taksicileri yalnız bırakmadı. Kağıthane İstanbul'da en fazla değer kazanan ikinci ilçe oldu...



Kağıthane Belediyesi ilçede bulunan taksi duraklarını yenilemeye devam ediyor. Esnaf ve vatandaşlarla her zaman bir arada olan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç yenilenen Harmantepe Merkez Taksi Durağı açılışında taksicileri yalnız bırakmadı. 


Harmantepe Mahallesi sakinlerini yeni ve modern bir taksi durağı ile buluşturan açılış törenine Fazlı Kılıç'm yanı sıra Kağıthane Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Akın Atlı, Kağıthane Birleşik Esnaf Odası Başkanı Ömer Osmanoğlu, STK yönetici ve üyeleri, Harmantepe Mahalle Muhtarı Hamza Çelik, Harmantepe Merkez Taksi Durağı Başkanı Kamil Güngör ve şoförleri katıldı. 


Tüm esnaflarımızla birlikte Kağıthane'mize yön vermeye çalışıyoruz. Esnafımızın en iyi koşullarda hizmet etmesi için her türlü desteği sağlıyoruz. Bu konuda bizi destekleyen ve sürekli yanımızda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyoruz" dedi. 


Başkan Kılıç. "Taksi durağı yapımı için alam ve koşullan müsait olan yerlerde duraklarımızı oluşturuyoruz. Bugüne kadar bir çok esnafımızın duraklarını kurduk, önemli olan esnafımızın iyi şartlarda komşularımıza hizmet etmesi" diyerek gelişen ve değişen Kağıthane'de esnafın sorumluluğunun arttığını ifade etti. 


Taksiciler 24 saat kamu hizmeti yapıyorlar Taksici esnafının bölgede önemli bir misyonu söyleyen Başkan Kılıç. "Taksici esnafımız bulunduğu bölgede 24 saat kamu hizmeti yapıyorlar. Vatandaşın ulaşımını sağlıyorlar. Taksici esnafımız gece gündüz hizmet veriyor. Kimi zaman bir itfaiye aracı gibi insanların yardımına yetişiyorlar. Kimi zaman bir cankurtaran gibi, kimi zaman da bir rehber, bir danışman ya da bilgi merkezi gibi bulundukları bölgelerle ilgili insanlara yardımcı oluyorlar. 

Bu nedenle esnafımızın işini kolay yapabilmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz" dedi. 


Kağıthanelileri 500 bin kişilik bir aile olarak tanımlayan Başkan Kılıç, "500bin kişilik ailemizin mutluluğu ve refahı için çalışma arkadaşlarımızla birlikte gayretlerimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. 160 bin insanın yaşadığı alan yenilendi Kağıthane kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, "2004 yılından bugüne, yıl içerisinde Kağıthane'nin yaklaşık yüzde 30'unu yeniledik. Bu 53 bin bağımsız bölümün yenilendiği anlamına geliyor. Başka bir ifade ile yaklaşık 160 bin insanın yaşadığı alan yenilendi. 


Şehirlerimizin birçoğunun nüfusundan daha fazlası ile takabül eden bu dönüşüm 10 yıl içerisinde nakış dokur gibi hızlı ve yoğun bir şekilde yenilendi. Bu yenilenme hızla devam ediyor" dedi. "İstanbul'da en fazla değer kazanan ikinci ilçeyiz" 2013 yılında her gün 30 daireli bir binanın yıkılıp yeniden yapılması hızında bir dönüşümün yaşandığım sözlerine ekleyen Başkan Kılıç, "2013 yılında her gün 30 dairelik bir bina yıkılıp yeniden yapıldı. Yine 2013 yılında İstanbul'da en fazla değer kazanan ikinci ilçeyiz. 2014 yılında da bu hızla devam edecek. Çalışmalarla çalışmalarımızla tertemiz mahalleler oluşurken sanayi alanları hızla dönüşüyor. Cendere Vadisi'ne üniversiteler ve kolejler gelmeye başladı. Cendere Vadisi sanayinin yerine bir eğitim ve bilişim merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Yapılan çalışmalar sonucu komşularımızın yıllarca emek verdiği evleri değerli hale geldi. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Komşularımız için her şey feda olsun diyoruz. Her türlü hizmetin en iyisini komşularımıza ulaştırmak için gayret gösteriyoruz" diyerek çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi. 

Kağıthane modenı ve konforlu taksi duraklanyla hizmet etmeye devam edecek taksiciler Harmantepe Merkez Taksi Durağı açılışından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Yenigün Gazetesi 


Geri Dön