25 / 04 / 2024

Kağıthane projeleri 2013!

Kağıthane projeleri 2013!

Özellikle son iki yıldır yapılan inşaatlarla hareketlenen Kağıthane’de bu gelişim emlak fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının da tam gaz sürdüğü bölgeyi 2013’de neler bekliyor? İşte Kağıthane projeleri 2013…



Tarihi geçmişinde İstanbul’un en gözde semtlerinden biri olmuş Kağıthane, yanlış büyümenin etkisiyle popülaritesini zaman içinde kaybetmişti. Bölge, özellikle fabrikalaşmanın ve bunun doğal sonucu olan gecekondulaşmanın önemli derecede hissedildiği bir yer haline gelmişti. Ancak son dönemlerde yapılan stratejik projeler, kentsel dönüşüm çalışmaları Kağıthane’yi eski günlerine döndürmeye başladı. 


Fabrikaları, imalathaneleri ve depoları ile bilinen Kağıthane’nin gelişimini tetikleyen etkenlerin başında şüphesiz ki konumu geliyor. Çünkü bölge, şehrin tam orta yerinde bulunuyor. İstanbul’un en önemli ve en yoğun iş merkezlerinden Levent – Maslak hattına birkaç kilometrelik mesafede yer alıyor. Büyükdere Caddesi ve Levent’in artan talep karşısında yetersiz kalmaya başlaması ile gözlerin çevrildiği yer haline gelen Kağıthane, alternatif iş merkezi olarak sivrilmeye başladı. Artık Kağıthane, Levent gibi lokasyonlardaki ofis doluluk oranlarının zirve yapmasıyla, bu talebi karşılamak için firmaların dikkat kestiği bir yer.   


Bölgeyi cazip hale getiren unsurların başında bulunduğu lokasyonun geldiğini belirtmiştik. Ancak gelişim ivmesini artıran etken sadece bununla sınırlı değil. Cendere Vadisi özel projesi, kentsel dönüşüm, ulaşım ağlarının genişletilmesi de Kağıthane’nin farklı noktalara gelmesini sağladı. Nitekim, Dolmabahçe-Piyalepaşa ve Piyalepaşa-Kağıthane arasında devreye giren tüneller vasıtasıyla bölgeye kolaylıkla ulaşım sağlandı. Kağıthane, tünel üzerinden Taksim’e, Şişli ve Mecidiyeköy’e birkaç dakikalık mesafede. Çevre yolları ile olan bağlantısı da kolay. 


 Kağıthane projeleri 2013!


2013 Kağıthane kentsel dönüşüm çalışmaları.. 

Kağıthane’nin yükselişini sağlayan gelişmelerden bir diğeri de kentsel dönüşüm. Bölge, gerek ticari gerekse yaşam açısından kentsel dönüşüm çalışmalarına sahne oluyor. Nitekim Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının 2004 yılından beri devam ettiğini söyledi. Başkan Fazlı Kılıç, “2007’de Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm pilot uygulamasını 3 aşama halinde gerçekleştirerek, toplam 692 konut ürettik” dedi. 


600 konutluk yeni proje yükseliyor 

Kağıthane’nin yüzde 23 oranında dönüştürüldüğünü sözlerine ekleyen Başkan Fazlı Kılıç, 2013 yılında da çalışmaların hızla devam edeceğini anlattı. Fazlı Kılıç, “Şu an kentsel dönüşüm amaçlı 600 konutluk projenin çalışmalarına devam ediyoruz. Yine bölgede 1000 adet konutun ıslah edilmesi çalışmaları da sürüyor” dedi. 


Kültür tesisi 2013’de tamamlanacak 

Kağıthane’ye yapılacak büyük inşaat projelerinden biri de Kültür Tesisi. Toplam 2000 kişilik salonu, gençlik merkezi ve 800 metrekarelik park alanıyla projenin tamamlandığını ve şu an ihale aşamasında olduğunu belirten Fazlı Kılıç, “Projede 750 araçlık bir otoparkta var. Yapılacak bu büyük tesisin 2013 yılında tamamlanması planlanıyor” açıklamasını yaptı. 


Kağıthane projeleri 2013!


Kağıthane 2013’de tarih kokacak 

Milli Arşiv Sitesi’de Kağıthane’ye değer katacak projelerden biri. TOKİ’nin 150 milyon dolar yatırım bedeliyle yaptığı projenin inşaat çalışmaları tamamlandı. Proje 100 milyon belge ve 375 bin kayıt defteri ile Osmanlı Arşivi’ni içinde barındıracak. Söz konusu belgelerin taşınmasını takiben kapılarını açacak olan Milli Arşiv Sitesi’nin açılış tarihi için son güncel tarih, 29 Mayıs 2013. 


 Kağıthane projeleri 2013!


“Kağıthane Demiryolu” proje aşamasında 

Geçmişte faaliyet gösteren Kağıthane – Kemerburgaz – Ağaçlı – Çiftalan hattı da bölgenin ivmesini artıracak projelerden. 28 bin 255 metrekarelik alanı kapsayan Cendere Vadisi projesi içinde yer alan “Kağıthane Demiryolu” şu an proje aşamasında. Proje için araştırmalar devam ediyor. Söz konusu projeyle eskiden hizmet veren demiryolu hattı yeniden açılacak. 


Yatırımlar hız kesmiyor 

Tüm bunların yanı sıra özel sektör yatırımlarının da hız kazandığı Kağıthane’ye inananlar arasında Mesa, Ferko, Tekfen, Dap Yapı, İmaj İnşaat, Eroğlu, Artaş ve Sur Yapı gibi firmalar var. Ofis ve konut yatırımlarının devam ettiği bölgede nüfus da bu gelişmişliğe paralel olarak hep artıyor. Nitekim, 2000 yılında 345 bin kişilik nüfusa sahip bölgede bu rakam 2011’de 419 binlere kadar yükseldi. Şu an itibariyle 423 bin kişilik nüfusa sahip olan Kağıthane için önemli projelerden biri de Kabataş – Mahmutbey metro hattı. 25 kilometre uzunluğunda ve 19 istasyondan oluşacak hat için çalışmalar başladı. 4.5 yıl gibi bir zamanda bitirilmesi hedeflenen metro hattıyla ulaşım daha da kolaylaşacak. 


Kağıthane projeleri 2013!


Ticari imarlı arsa fiyatları yüzde 30 arttı 

Kağıthane’nin son iki senedir yapılan inşaatlarla daha da hareketlendiğine ve bunun fiyatlara da yansıdığını söyleyen RE/MAX Sinerji Broker’ı Tolga Uğurlaş, “Son iki yıl içerisinde Kağıthane’de ticari imarlı arsaların metrekare fiyatları yaklaşık yüzde 30 oranında arttı. Şu an bölgede ticari imarlı arsaların metrekare birim fiyatı 3 bin dolara çıktı. 


Bölgede bulunan ofis kira fiyatlarına da değinen Tolga Uğurlaş, “Kağıthane’de bulunan kiralık ofis fiyatlarının metrekare birim fiyatı 18 dolar ile 22 dolar arasında değişiyor. Bu rakam Levent’te 35 – 40 dolarlar seviyesinde. Artan doluluk oranları da göz önüne alındığında yakın gelecekte insanlar Kağıthane’yi tercih edecek" dedi. 


Bölgede konut fiyatları…

Ofis projelerinin gözdesi olan Kağıthane’de birçok nitelikli konut projesi de hayata geçiyor. Bölgeyi konut fiyatları açısından da değerlendiren TolgaUğurlaş, “Site içi konutların fiyat aralığı 250 bin TL ile 450 bin TL arasında iken site dışı konutların fiyat aralığı ise 150 bin TL ile 250 bin TL arasında değişiyor” dedi. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön