19 / 04 / 2024

Kağıthane Yaşlı Yaşam Evi hizmete açıldı!

Kağıthane Yaşlı Yaşam Evi hizmete açıldı!

Sosyal belediyecilik alanında önemli işlere imza atan Kağıthane Belediyesi'nin hayata geçirdiği Kağıthane Yaşlı Yaşam Evi hizmete açıldı.




Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk ile AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, Hamidiye Gençlik Merkezi’nin altında hizmete açılan yaşlı yaşam evini ziyaret etti.

Evleri dışındaki zamanlarını verimli geçirmek isteyen yaşlılarla bir süre sohbet ederek ilgilenen Başkan Kılıç ile beraberindekiler, yaşam merkezinde incelemelerde bulundu.

Sosyal belediyecilik alanında önemli işlere imza attıklarını belirten Başkan Kılıç, göreve geldikleri günden bu yana ilçede her kesimden bireye hizmet ettiklerini söyledi.

Hamidiye Gençlik Merkezi’nin de bulunduğu binada hizmete açtıkları Kağıthane Yaşlı Yaşam Evi’ne gelen yaşlılara iyi bir hizmet sunacaklarını ifade eden Başkan Kılıç, “Bu konuda en büyük destekçimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bu konuda desteklerinden ötürü il müdürümüz sayın Selim Çelenk’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Yaşlıların, merkezde vakitlerini verimli geçireceğine inandığını dile getiren Başkan Kılıç, “Yaşlılarımız bizim için en değerlilerimiz. Onların evleri dışında vakitlerini rahatça geçirebilecekleri pek ortam yok. Burada ev konforunda hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk de yaşlılar için böyle nezih bir ortam hazırladıkları için Başkan Kılıç’a teşekkür etti.

Hafta içi 08:00-17.00 saatleri arasında açık olacak Kağıthane Yaşlı Yaşam Evi, üyelik sistemiyle hizmet verecek. Merkeze üyelik için 65 yaş üstü vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Merkezde yaşlılara, Kur’an-ı Kerim, resim, iğne oyası, okuma-yazma, ebru, kırkyama, seramik, dekoratif ahşap boyama ve takı tasarım eğitimleri de verilecek. Bunların yanı sıra düzenlenecek kültür turlarıyla İstanbul’un tarihi yerleri de gezdirilecek.

Kağıthane Yaşlı Yaşam Merkezi, kendilerini fiziksel, ruhsal, sosyal ve kültürel anlamda geliştirmek isteyen yaşlıları bekliyor. 



Kağıthane Belediyesi



Geri Dön