19 / 04 / 2024

Kağıthane yatırıma doymuyor!

Kağıthane yatırıma doymuyor!

Esnaf ve vatandaşlarla Seyrantepe 700.Yıl Parkı’nda bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu şehir yatırama doymuyor. Kağıthane yatırıma doymuyor" dedi.




Kağıthane Seyrantepe 700.Yıl Parkı’nda esnaf ve vatandaşların katılımıyla yapılan programa İstanbul Büyüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı. 


Baharın gelmesiyle parkı dolduran vatandaşlar tarafından sevi gösterileriyle karşılanan Başkan Kadir Topbaş vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.


Geçmişte işçisinin maaşını dahi ödeyemeyen bir belediyeden yatırım üstüne yatırım yapan bir belediye haline gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ayrım gözetmeksizin İstanbul’un her köşesine yatırım yaptığını ifade eden Başkan Topbaş, “Göreve geldiğimiz günden bu güne 98 milyar yatırım yaptık. Bu yıl ki bütçemiz de 42 milyar. Devlete ve finans kuruluşuna günü gelmiş 1 lira borcumuz yok” dedi.


Türkiye’nin kaynaklarının doğru insanlar tarafından kullanılmasıyla bu günlere gelindiğini vurgulayan Başkan Topbaş, “Kasamızda paramız var. Bu sizin paranız. Bu başarılarımızın arkasında sizin bize olan desteğiniz var. İstikrarlı yönetim var. Türkiye’de de istikrarlı bir yönetim var” ifadelerini kullandı.


-Kağıthane’ye Metro-

‘Her Yere Metro Her Yerde Metro’ sloganıyla İstanbul’da metro yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Kağıthane’ye metro geleceği düşünülebilir miydi? Üstelik bir tane değil birkaç tane  metro geliyor.  Eskiden buralardan kuş uçmaz kervan geçmez yerlerdi. Cendere bomboştu. Ben şoförlüğü Cendere yolunda öğrendim. Bu şehre 360 tane kavşak 420 km de ham yol yapmışız. Karayolları gibi. Yedi Tepeye Yedi Tünel diyerek ilk tüneli Kağıthane’ye getirdik. Dolmabahçe’den gelen tüneli ardışık sistemle yaparak bu şehre kazandırdık. Yeni bir tünel sistemi daha programladık. Büyükçekmece’den Sarıyer’e 140 km ve bu da Kağıthane’den geçiyor.   Harem’den girip Anadolu Hisarı’ndan çıkabileceğiniz 18 km’lik başka bir tünel daha yapıyoruz. Bunları nasıl yapıyorsunuz peki? Kaynağınız varsa bunları dert ediyorsanız bunların çözümü mümkün oluyor.”


Başkan Topbaş iki yıl öncesine kadar cendere deresinin taşmasıyla çevredeki vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını ve artık bu sıkıntıların geride kaldığını ifade ederek Cendere deresi ile ilgili olarak yaptıkları çalışmaları şöyle açıkladı: “Cendere deresi yoğun yağmurlarda taşıyor ve etrafı su basıyordu. Valilikten buranın ıslahının yapılması için bize verilmesini istemiştik. İki yıl öncesine kadar valilikle bir müteahhit arasındaki alacak – verecek probleminden dolayı burası bir türlü bitirilemiyordu. Valilikten burayı 2 yıl kadar önce devraldık ve biz bitirdik. Ne yağışlar yaşandı ama bir kere olsun su baskınları yaşanmadı. Bizler dedik ki Cendere betondan bir dere olmasın. Burayı daha nasıl güzel hale getirebiliriz düşüncesi ile Seul’da çevre ödülü alan bir derenin mimarını İstanbul'a getirttim. Müthiş bir proje hazırlıyoruz. Tüm İstanbul buraya Sadabat'a geldiği gibi gelecek ve Cendere boyunca yürümek, bulunmak isteyecek. Projesi bitti yakında ihalesine çıkıyoruz. Aynı şekilde Ayamama deresi, Çırpıcı deresi, Kurbağalı deresi birer hayat unsuru olan şekle gelecek. Bu işler sadece dereleri ıslah etmekle bitmiyor çünkü. Bu yatırımlar ciddi rakamlara mal olacak ama kent estetiği ve yaşayan insanların mutlu olması adına bunlar önemli.“


-Haliç’e Yeni Proje-

Başkan Topbaş’ın Haliç’in bir dönem iflah olmaz denilerek kendi kaderine bırakıldığını hatta bir dönem de buranın tamamen doldurularak kurutulmasının bile gündeme geldiğini hatırlatarak Haliç’le ilgili projelerini şu şekilde açıkladı: “Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı döneminde Haliç’i temizledi ama ciddi zorluklar da yaşadı. O zamanlar koruma kurulu müsade etmiyordu ve ben de o zaman kurulda görevliydim. Bin zorlukla izin alınabilmişti. Haliç temizlenmişti ama canlı hayatı yoktu. Cendere deresi çalışmıyor, Çağlayan ve Alibeyköy deresi çalışmıyordu. Bunlar Haliç’i besleyen dereler.  Bizler de birkaç yıl uğraştık, üniversiteden görüş aldık. Boğazın oksijenli taze suyunu Çayırbaşı’ndan Büyükdere’den tünel açarak günde 265 bin metre küp temiz su getirerek buraya pompaladık. Ve Haliç’te hayat başladı. Haliç’te bir proje daha başlatıyoruz Haliç bir havza olsun diye. Marinalarda vardır yüzen bir yol yapılır. Karaköy’den itibaren 10 metre genişliğinde -2 metresi bisiklet yolu olacak şekilde- Karaköy’den Koç Müzesi’ne kadar, Koç Müzesi’nden karşıya ekolojik köprü, Ekolojik köprüden devam ederek Feshane’nin önünden geçtikten sonra iki ada arasında da Leonardo Köprüsü’nü yapacağız ve bu köprüden karşıya geçilecek. Oradan da Sünnet Köprüsü’ne kadar gidilecek bir yürüme yolu. Yani gelen turistler yürüyerek gelsinler, fotoğraflarını çeksinler diye .Uygun bir yere de Azerbaycanlı heykeltraşın çalışması ile Fatih Sultan Mehmet Han’ın denizdeki atını orada canlandıracak.”


Başkan Topbaş ayrıca Eminönün’den gelip Fatih sahilini takip ederek Eyüp ve Kağıthane’den geçen bir tramvay yaptıklarını bu hattında da saatte 15-20 bin yolcu kapasiteli olacağını söyledi.




Kağıthane Belediyesi



Geri Dön