29 / 03 / 2024

Kağıthane'de istihdam olanakları hızla arttı!

 Kağıthane'de istihdam olanakları hızla arttı!

Dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçeler arasında yer alan Kağıthane, son 10 yılda hızla sanayi kimliğinden sıyrılarak 7 gün 24 saat yaşayan ilçe kimliğine kavuşturuldu.



Dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçeler arasında yer alan Kağıthane, son 10 yılda hızla sanayi kimliğinden sıyrılarak 7 gün 24 saat yaşayan ilçe kimliğine kavuşturuldu.  Eski fabrikaların yerinde yeni yaşam merkezlerinin yükseldiği bölgede şu ana kadar 180 bin yapı stokunun yüzde 40’ı kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi. Kentsel dönüşümün en hızlı ve en yoğun yaşandığı ilçeler arasında yer alan Kağıthane’de 80 bin bağımsız konutta yaşayan 240 bin kişi dönüşüm ile birlikte depreme dayanıklı modern evlerine kavuştu. Çevre düzenlenmesi ve tarihi projeleriyle birlikte çehresini yenileyerek şehrin yeni iş merkezlerinden biri haline gelen Kağıthane’de, kentsel dönüşüm sayesinde istihdam olanakları da hızla artmış oldu. İlçenin merkezinde yeşil alan ve parklara geniş yer ayrılırken özellikle ticari gayrimenkul projelerinin ağırlık kazandığı Kağıthane’nin çok kısa bir zamanda İstanbul’un yeni iş merkezi olması bekleniyor.


"KAĞITHANE ZEMİNİ SAĞLAM"

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında  açıklamalarda bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yaptıkları yeni imar planlarıyla herhangi bir alanı değil, bütün bölgeyi kentsel dönüşüm projesi içerisine aldıklarını ifade etti. Başkan Kılıç, “Kentsel dönüşüm çalışmalarını, gecekondu önleme bölgelerinin oluşturulması, fabrikaların ilçe merkezinden kaldırılması, komşuların birleşerek binaların ada bazında dönüştürülmesi yöntemlerini izleyerek yürütüyoruz” dedi. Kağıthane’de, Hamidiye ve Arıcılar da birer, Seyrantepe Mahallesi’nde iki gecekondu önleme bölgesi oluşturulduğu bilgisini veren Başkan Kılıç, ilçenin zemin olarak sağlam bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi. Kağıthane bölgesinin zemininin sağlam olduğunu yineleyen Kılıç, "Binaları da yenileyip sağlamlaştırarak, bölgemizin tamamını güvenilir kılmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.


Hürses 


Geri Dön