18 / 04 / 2024

Kağıthane'de parklar 24 saat izlenecek!

Kağıthane'de parklar 24 saat izlenecek!

Kağıthane Belediyesi, ilçe sınırları dahilinde bulunan tüm çocuk parklarını kamera sistemi ve ADSL ağı ile donatma kararı aldı. Belediye, ilk etapta 135 parkı 360 derece dönebilen 185 kamera ile 24 saat izleyecek...



KAĞITHANE Belediyesi, ilçe sınırları dahilinde bulunan tüm çocuk parklarını kamera sistemi ve ADSL ağı ile donatma kararı aldı. Belediye, ilk etapta 135 parkı 360 derece dönebilen 185 kamera ile 24 saat  izleyecek. Zaman zaman baş gösteren şikayet konularına anında müdahale olanağı verecek olan IP kamera sistemi, geriye dönük 15er günlük kayıtlar da alacak. Belediyenin ilgili birimlerinin yanı sıra Emniyet Müdürlüğünün de şifre ile denetleyip kayıt alabileceği ve geriye dönük izleme yapabileceği sistem, bu konuda patent sahibi bir firma tarafından kuruluyor.

İki ay içinde tamamen devreye girecek olan yeni sistem, alanında İstanbulda bir ilk olma özelliği taşıyor. Çalışma 20 gün sonra ilk meyvesini verecek ve Hasbahçe Mesire Alanından kamera görüntüleri alınmaya başlanacak. Bölgenin en büyük parkı olan Hasbahçe aynı zamanda internet ortamından canlı olarak izlenebilecek. İlgili firmayla gerekli protokollerin tamamlandığı çalışma sonucu Kağıthane parkları, deprem ve diğer doğal afet durumlarında halkın güvenle sığınırken iletişim olanakları da bulabildiği mekanlar haline gelecek.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Parklarımıza kurmaya başladığımız bu sistem ile çocuklarımız hoşça vakit geçirirken ebeveynleri gerekiyorsa internet kullanabilme olanağı yakalamış, biz de daha güvenli ve modern parklara kavuşmuş olacağız dedi.
Star


Geri Dön