18 / 04 / 2024

Kağıthane'den ev almak kazandırır mı?

Kağıthane'den ev almak kazandırır mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kağıthane'den ev almak kazandırır mı?'' sorunu yanıtladı. İşte Kumbasar'ın o yazısı...



İki aydır 250 bin lira civarında bir parayla ev almaya çalışıyoruz. Toplamda o kadar paramız da yok aslında ama kredi çekmeyi düşündük. Nereleri tavsiye edersiniz? Biz İstanbul'da oturuyoruz. İstanbul'da bu paraya ev alınır mı? Kâğıthane'de hem yeni inşaatlar var hem eski ama yenilere de güvenemedik. Sizce bu paraya gerçekten ev alınır mı alınırsa nereden? 



Erdem Bey, 250 bin lira az para değil. Elbette bu paraya da alınabilecek evler var. Yeni ve bitmiş bir ev için zor bir tutar ama toprak aşamasından girebileceğiniz projelerde bu fiyatı yakalamak mümkün. Üstelik artık inşaat sektöründe satış sezonu kapandı. Dolayısıyla çok daha esnek planlarla ve iyi bir pazarlıkla ev alınabilecek bir dönemdeyiz. Size tavsiyem, deprem yönetmeliğinden önce yapılan konutları da depremden sonra güçlendirilmiş olması şartıyla değerlendirmeniz olacaktır. Topraktan alacağınız projelerde ise sözleşme için noter onayına ve teknik şartnamenin bir mühendis tarafından da okunmasına özen gösterin. 




Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet


Geri Dön