20 / 04 / 2024

Kağıthane'nin çehresi dönüşümle değişti!

Kağıthane'nin çehresi dönüşümle değişti!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, konuşmacı olarak katıldığı ''4.Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde önemli açıklamalar yaptı.




Türkiye'nin gelişen ve büyüyen ekonomisi ile birlikte hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinin en önemli merkezlerinden biri olan Kağıthane'nin yaşadığı değişim ilgi görmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kağıthane'de hayata geçirilen dev projeleri ve Kağıthane'nin yarınını konuşmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen '4.Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katılan Başkan Fazlı Kılıç önemli açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikleri ilk günlerde öncelikli olarak Kağıthane'nin imajını değiştirmek istediklerini belirten Başkan Fazlı Kılıç; ''Öncelikle biz ilçemizin konum avantajını kullanarak insanlara Kağıthane'nin şehir dışında değil aksine İstanbul'un ortasında yer alan bir merkez ilçe olduğunu anlatmaya çalıştık. İnsanların Kağıthane ile ilgili olarak algısı daha çok bu yöndeydi. Ama hayata geçirilen dev projeler ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile oluşmuş bu yanlış algıyı değiştirmeyi başardık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de ortaklaşa bir çok önemli projeye imza attık. Özellikle hayata geçirilen Beşiktaş- Kağıthane tüneli, Kağıthane'nin şehre uzak imajını değiştirdi. İnsanlar Kağıthane'nin aslında ne kadar da merkezi bir konumda yer aldığının farkına vardı.'' dedi.

Ortaya koydukları vizyon neticesinde Kağıthane'nin hem çehresini hem de havasını değiştirdiklerini belirten Başkan Fazlı Kılıç, Kağıthane'nin İstanbul'un en temiz havasına sahip ilçesi olmasına vurgu yaptı. Fabrikaları şehrin dışına taşımalarının bunda önemli bir rol oynadığını belirten Başkan Fazlı Kılıç, yapı stoğunun %60'ını yenilediklerini belirtti. Hayata geçirilmesi planlanan Cendere Vadisi Projesi ile ilgili olarak da bilgi veren Başkan Fazlı Kılıç; ''Şimdi hayata geçirmeye çalıştığımız çok önemli bir projemiz var. Kağıthane merkeze çok önemli bir meydan kazandıracağız. Bunun yanı sıra Kağıthane deresini de insanların faydalanabileceği bir alan haline getireceğiz. İnsanlar derede yürüme bandında gezinip caddeden karşıya geçebilecekler, tamamlanacak olan Mecisiyeköy-Mahmutbey Metro Projesiyle de birlikte Kağıthane bambaşka bir ilçe haline gelecek. '' dedi. 


Kentsel dönüşüm'ün sadece bina yıkıp yerine yenisini yapmak anlamına gelmediğini belirten Başkan Fazlı Kılıç, konut dışında yeşil alanlar, otoparklar, kültür merkezleri gibi çok geniş kapsamda çalışmalar yürüttüklerini ve Kentsel Dönüşüm Çalışmaları ile ilçeyi, tarihi dokusunu bozmadan modern geleceğe taşıdıklarını belirtti.

Bursa Yıldırım ilçesi Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş'ında konuşmacı olarak katıldığı oturumun sonunda, izleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Başkan Fazlı Kılıç, kentsel dönüşümün büyük bir şans olduğunu ve kendilerinin bu şansı iyi değerlendirdirerek Kağıthane'yi her anlamda merkez ilçe konumuna getirdiklerini aktardı.



Kağıthane Belediyesi



Geri Dön