19 / 04 / 2024

Kağıthane'nin yüzde 26'sı dönüştürüldü!

Kağıthane'nin yüzde 26'sı dönüştürüldü!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla her geçen gün yenilenen İstanbul Kağıthane'de 180 bin yapı stokunun yüzde 26'sının dönüştürüldüğü ve ilçenin dörtte birinin yeniden inşa edildiği bilgisi verildi...



İstanbul Kağıthane'de yıllardır süren çarpık yapılaşmanın yerini kentsel dönüşüm çalışmaları alıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla her geçen gün yenilenen Kağıthane'de 180 bin yapı stokunun yüzde 26'sının dönüştürüldüğü ve ilçenin dörtte birinin yeniden inşa edildiği belirtildi.

YENİ BİR ŞEHİR KURULDU

Kağıthane'de kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ilçenin İstanbul'un cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti.

İstanbul'un göbeğinde yeni bir şehir inşa ettiklerini anlatan Kılıç, bölgedeki çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: "Göreve geldiğimiz 2004'ten bugüne kadar Kağıthane'nin yüzde 26'sını dönüştürdük. Bu rakam 46 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Kentsel dönüşümün hızını rakamsal bir ifadeyle anlatmak istersek, her gün 28 dairelik bir apartmanı yıkıp yapıyoruz. 140 bin kişinin yaşadığı bir alanı dönüştürmüş olduk. Bu kadar kısa bir zaman içinde yeni bir şehir kurduk. Yani Anadolu'da herhangi bir şehirden daha büyük bir kenti sıfırdan inşa etmiş olduk."



Sabah

Geri Dön