27 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Afşin'de ilave revizyon imar planı anlatıldı!

Kahramanmaraş Afşin'de ilave revizyon imar planı anlatıldı!

Afşin Hükümet Konağı konferans salonunda yapılan toplantıda konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi İmar ve Şehircilik dairesi başkanı Melike Özdemir Afşin için hazırlanan planlar hakkında detaylı konuşma yaptı.



Afşin revizyon imar planının tamamlandığını belirten Özdemir, Afşin için yaptığımız Nazım İmar planı revizyon imar planı yaklaşık 2 bin 500 hektarlık alanı kapsıyor. Şu anda büyükşehir meclisinde inceleniyor, inşallah başta Afşin için hepimiz için hayırlı olur dedi. 


Daha sonra büyükşehir plancıları tarafından katılımcılara 1/5000'lik plan haritası Adem Bülbül üzerinde revizyon imar planı, sosyo ekonomik planı yapısı, trafik yol konusu hakkında slayt sunumu ile bilgiler verildi. 


Detaylı anlatılan revizyon ek imar planı sunumunda Nazım İmar Planı ve esasları Afşin'in genel tanıtımı, tarihsel, çevre, gelişim, nüfus oranı arazi kullanımı mevcut yapılar ve adedi deprem konusu verilen yapı izinlerinde alınan kararla 1000m2 6 kat yapı olduğu konuları sunumlu olarak anlatıldı. Son bölümde ise katılımcılarla soru ve cevap bölümlerine yer verildi. Toplantıya mimar, mühendis, müteahhit ve sivil toplum kuruluş temsilcileri büyükşehir ve Afşin belediyesi meclis üyeleri katıldı. 


Afşin'in Sesi


Geri Dön