29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Büyükşehir Meclisi'nde imar görüşüldü!

Kahramanmaraş Büyükşehir Meclisi'nde imar görüşüldü!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar planları masaya yatırıldı.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplandı.


Mart ayı Meclis Toplantısı tutanak özetinin oylanmasının ardından gündem dışı gelen tekliflerin gündeme alınması oybirliği ile kabul edildi.


Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Fatih Mehmet Erkoç gündemin 1. Maddesinde faaliyet raporunun onaylanacağını belirterek kanun maddesi gereği yerini Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi’ye bıraktı.


Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, faaliyet raporuna ilişkin meclis üyelerine görüşleri olup olmadığını sordu.


Bunun üzerine söz alan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Nurhak’ın belediye hizmetlerinden biraz daha faydalanması kanaatinde olduklarını ifade etti.


Başkanvekili Tanrıverdi gündemin 1. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın 2016 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Faaliyet Raporunun onaylanmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediyesi olarak her yere eşit şartlarda hizmet götürmeye gayret ettiklerini ifade etti.


Başkan Erkoç Polis Haftası dolayısıyla Emniyet Teşkilatı’nın 172. Yıldönümünü kutladığını belirterek başladığı konuşmasında; “Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ımızı planlarken bir bütün olarak ele alıyoruz. Çünkü insanlar Eşref-i Mahlukat yani mahlukatların en şereflisi olarak gösterilmiş ve yeryüzünün yönetimi de insanlara verilmiştir.


Nurhak ilçemizde de mahallelerine kadar sıcak asfalt çalışması yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Burada şunu da belirtmek istiyorum. 2017 yılı bizim için başta mezarlıklarımızın bakım ve onarımı olmak üzere yol sıkıntımızı ortadan kaldıracağımız bir yıl olacak.


Nurhak ilçemiz yıllardan beri belediye ama çeşitli nedenlerden dolayı yapılamayan hizmetleri biz Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaya başladık ve devam ediyoruz. 1/5000’lik ve 1/25000’lik imar planı çalışmalarımızı da Nurhak Belediyemizle birlikte bitireceğiz” dedi.


Faaliyet raporuna ilişkin görüşlerini de dile getiren Başkan Erkoç: “Tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle yüzyıllardır birçok kişiye ev sahipliği yapmış kahraman şehrimiz, 2014 yılında büyükşehir statüsü kazanmış ve genişleyen hizmet alanı ve sorumlulukları ile birlikte 14.346 km²’lik bir alana hizmet götürmeye başlamıştır.


Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, geçmişimizden aldığımız bu zengin ve değerli mirası geliştirerek kahraman şehrimizin kahraman evlatlarına daha iyi hizmetler sunmak, ilimizin bugün olduğu kadar yarında yaşanabilir bir kent olmasını sağlamak ve vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak gayesiyle projeler üretmeye çalışıyoruz.


2016 yılında da ilimiz genelindeki tüm vatandaşlarımıza ulaşabilmek arzusu ile ulaşım hizmetlerinden, altyapıya, kültürel organizasyonlardan sosyal sorumluluk projelerine, spora ve eğitime destekten tarihi dokumuzu korumaya kadar oldukça geniş bir çerçevede hizmetlerimizi sunmaya devam ettik.


2016 yılında 456.000.000,00 TL olarak öngörülmüş olan gelir bütçemiz % 96 oranında gerçekleşerek 435.730.000,00 TL olmuştur. 550.000.000,00 TL olarak öngörülen gider bütçemiz ise % 99 oranında gerçekleşerek 543.368.000,00 TL olmuştur.


2016 yılı içerisinde tüm ilçelerimizde 444.401,88 ton yama-sıcak-binder asfalt ve 1.908.130,50 m2 sathi asfalt kaplama ile 868 km stabilize yol yaptık.


Yeni yol ve bulvar çalışmaları ile şehrimizin ulaşım ağını genişletmeye ve ulaşımı rahatlatmaya çalıştık. Bu amaçla yaptığımız önemli yatırımlardan birisi olan Sümbüllü Vadisi Yolu yapım çalışmalarını tamamlayarak, ilimize önemli bir ana arter kazandırdık.


Doğukent Mahallemizi, Diş Hastanesine ve Gaziantep yoluna bağlamak üzere planladığımız yeni bulvar çalışmamız hızla devam etmektedir.


Şehrimizin kuzey bölgesinin trafik akışını rahatlatacak olan Kuzey Çevre Yolu 1. etap çalışmaları devam etmekte olup, II. ve III. etap içinde planlama ve projelendirme çalışmalarını yapıyoruz.


Eskimiş durumda olan ve yenilenmesi gereken Aksu (Malik Ejder) Köprüsünü 2016 yılında tamamlayarak ulaşıma açtık.


Özetle bahsettiğimiz ve 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin detaylarını içeren 2016 Yılı Faaliyet Raporumuz sizlere sunulmuştur.


Kahramanmaraş’ın ve halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz ve hali hazırda yapmaya devam ettiğimiz projelerimize ilaveten, önümüzdeki yıllarda da ilimizin gelişimini sürdürmek, halkımızın memnuniyetini ve yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.


Bu vesile ile bizlere destek veren tüm hemşehrilerimize, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Gündemin 2. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi Encümen üye seçimi ile ilgili teklifinde yapılan gizli oylama ile Encümen Üye Seçimi yapıldı.


Yapılan seçimin sonunda Büyükşehir Belediye Encümeni; Mehmet Akif Kahveci, Muharrem Erantepli, Feyzettin Okumuş, Ali Demir ve İsmail Kaya’dan oluştu.


Gündemin 3. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın İhtisas Komisyonları üye seçimi ile ilgili teklifinde komisyon seçimleri yapıldı.


Gündemin 4. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'nın Ağrı Belediyesi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında "Kardeş Kent" ilişkisi kurulması ve ihtiyaç halinde protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.


Gündemin 5. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın Kapalı Otoparkların hâsılat paylaşımının belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 6. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın listelenmiş olan yolların Büyükşehir Belediyesi yol ağına alınması ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 7. Maddesinden 13. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 14. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılması ile ilgili teklifi müşterek Hukuk Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 15 ve16. Maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 17. Maddesi  Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın 1. derece Arkeolojik Alan için alınan; 20 Şubat 2017 tarih ve 2017/96 sayılı Meclis Kararının düzeltilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 18 ve 19. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 20. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'nın Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (KASKİ) altyapı geliştirme projesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 21. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (Afad) ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak olan işbirliği protokolü için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 22. Maddesinde Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğü'nün Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Animasyon Film Yapımı ve Gala Gösterimi konulu etkinlik için Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü Tanıtma Fonu Kurulu temsilciliğinden destek talep edilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 23. Maddesinde 30. Maddesine kadar olan maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 31 ve 32. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 33. Maddesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın müşterek kullanılan hizmet binalarının kullanımı amacıyla düzenlenecek olan protokollerde Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 33. Maddesinden 55. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi.


Raporların görüşülmesinin ardından meclise katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmalarının oylanmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi bir sonraki Meclis Toplantısının 17 Nisan 2017 Pazartesi günü tekrar toplanacağını duyurarak oturuma ara verdi.


 



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön