19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Büyükşehir Beleidye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Büyükşehir Beleidye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında gerçekleştirilen Meclis Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.


Açılışta bir konuşma yapan Başkan Erkoç, şehitlerimize rahmet dilerken, ailelerine de taziye dileklerini iletti.


Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi ve gündemin 1. maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, 2015 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifinin görüşülmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yerini Başkanvekili Cemal Tanrıverdi’ye devrederek kürsüye geçti ve 2015 yılı içerisinde yapılan hizmetleri anlattı.


İlçelerde yapılan çalışmalardan başlamak üzere hizmetleri anlatan Başkan Erkoç: “Şehrimizin büyükşehir olmasıyla birlikte aynı zamanda bütün şehir olduk. Hizmetlerimizi buna göre ayarladık. Her şeyden önce özellikle kırsalda kalan köyden mahalleye dönen bölgelerimizde grup yollarını ilk defa sıcak asfaltla buluşturduk.  Birçok mahallemizde alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Planlarımızı, projelerimizi hazırladık ve bazı bölgelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Hizmetlerimizi aciliyet durumuna göre sıraladık. Bütün ilçelerimizde imkanlarımız dahilinde eşit mesafede hizmet vermeye gayret ettik. İlçelerimizin sorunlarının durumuna göre acil olanlarından başladık. Özellikle yeni yollar, bulvarlar açarak ve asfalt çalışmaları yaparak ulaşım sorununu çözmeye gayret ettik. Bunun haricinde şehir merkezi diye tabir ettiğimiz Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizde toplu taşıma alanında modernizasyona giderek eskimiş ve miadını doldurmuş dolmuşları tamamen ortadan kaldırarak, yerlerine daha modern halk otobüslerini getirerek halkımızın hizmetine sunduk.


Bu uygulamamızı bazı ilçelerimizde de başlattık ve ön görüşmelerimiz devam ediyor. Halkımızın hizmetine sunduğumuz park ve mesire alanları ile rahat bir nefes almalarını sağladık.


Şehrimizin doğusu ile batısı arasında yer alan ve özellikle boğaz konumunda olan Ulucamii Tünel Kavşağı hizmete sunarak trafikte bir rahatlatma getirdik. Trafikte tıkanan damarları açmak adına ve trafiği rahatlatmak adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.


Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi okunan faaliyet raporunun oylanmasını yaptı ve faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi.


Gündemin 2.maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın, Meclis 1. Başkanvekili ve 2. Başkanvekili ile Divan Kâtipleri seçimi ile ilgili teklifi gizli oylama ile yapıldı ve oyların sayımının ardından Cemal Tanrıverdi birinci, Fatih Kılıçkıran ikinci Başkanvekili olarak seçildi.


Gündemin 3. maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın, Encümen Üye seçimi ile ilgili teklifinde Encümen üyeliği seçimi gizli oylamayla yapıldı ve oyların sayılmasının ardından Mehmet Akif Kahveci, Muharrem Erantepli, Ali Demir, İsmail Kaya ve Feyzettin Okumuş Encümen Üyesi olarak seçildi.


Gündemin 4. maddesinde ise Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın, İhtisas Komisyonları Üye Seçimi ile Üye sayısının belirlenmesi ile ilgili teklifi açık oylama ile yapıldı ve komisyonlar şu şekilde oluştu:


1- İmar ve Bayındırlık Komisyonu (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 7)


1-Sıddık Sezal, 2-Mehmet Kısakürek, 3-Sevilay Tüfekçi, 4-Feyzettin Okumuş, 5-Ayşe Kılıç, 6-Hürühan Baz, 7-Kadir Tanış


2- Plan ve Bütçe Komisyonu (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)


1-Bekir Kılıç, 2-Serhat Kolukırık, 3-Fatih Kılınçkıran, 4-Yasemin Ayranpınar, 5-İbrahim Doğan, 6-Hanifi Öncül, 7-Fikri Aydın, 8-Osman Nuri Arıkoğul, 9-Ayhan Zencir


3- Hukuk Komisyonu (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)


1-Cemal Tanrıverdi, 2-Sevilay Tüfekçi, 3-Tuğba Nilgün Sarıaltun, 4-Mehmet Ergüder, 5-Ali Kıraç, 6-Ahmet Canpolat, 7-Ramazan Tutlu, 8-Cuma Uykun, 9-Ziya Kenger


4- Çevre ve Sağlık Komisyonu (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)


1-Fatih Kiraz, 2-İsmail Sarıçerçi, 3-Ali Gündeşli, 4-Hanifi Öncül, 5-Tuğba Nilgün Sarıaltun, 6-Ahmet Nar, 7-İbrahim Doğan, 8-Hürühan Baz, 9-Ali Mercimek


4- Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu(Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)


1-Hasan Kekil, 2-Ramazan Tutlu, 3-Ramazan Bozdoğan, 4-Turgut Akbaş, 5-Ahmet Canpolat, 6-Ali Kıraç, 7-Kazım Orçan, 8-Nurdoğan Şahin, 9-Hüseyin Per


5- Ulaşım Komisyonu (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)


1-Bekir Kılıç, 2-Ahmet Nar, 3-Fatih Kılınçkıran, 4-İsmail Sarıçerçi, 5-Turgut Akbaş, 6-Ramazan Tutlu, 7-Ali Gündeşli, 8-Mehmet Ergüder, 9-Hakan Yinanç


7- Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)


1-Yasemin Ayranpınar, 2-Fikri Aydın, 3-Mustafa Süt, 4-Ali Gündeşli, 5-Yusuf Özbeyler, 6-Ali Kıraç, 7-Hasan Kekil, 8-Kadir Tanış, 9-Aslan Palalı


8- Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonu (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)


1-Fatih Kiraz, 2-Cuma Uykun, 3-Mustafa Süt, 4-Ayşe Kılıç, 5-Osman Nuri Arıkoğlu, 6-İsmail Sarıçerçi, 7-Ramazan Bozdoğan, 8-Kazım Kılınç, 9-Ali Genç


9- Engelliler Komisyonu (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)


1-Yasemin Ayranpınar, 2-Tuğba Nilgün Sarıaltun, 3-Cuma Uykun, 4-Hanifi Öncül, 5-Ahmet Canpolat, 6-Serhat Kolukırık, 7-Kazım Orçan, 8-Ali Demir, 9-Kazım Kılınç


Gündemin 5. maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın, Bosna-Hersek’e çalışma ziyareti düzenlenmesi ile ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi.


Gündemin 6. maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Pazarcık İlçesi, Şallıuşağı Mah. 140 ada 4 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.


Gündemin 7. maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın,  Mülkiyeti Belediyemize ait olan Eski Izgın Belde Belediye Hizmet Binası 1. Katının Kazı Evi olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili teklifi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 8. maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın, Mülkiyeti Belediyemize ait olan Yenişehir kapalı otoparkının işletme hakkının AKBEL Toprak Ürünleri Tem. Hiz. Taş. Matbaa Tan. Basın Yayın Aj. Org. İnş. Gıda San. ve Tic. A.Ş.’ye, devri ile ilgili teklifi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 9. maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın, Mülkiyeti Belediyemize ait olan İl Özel İdaresi İş Merkezi 10 nolu işyerinin, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü adına bedelli yada bedelsiz tahsisi ile ilgili teklifi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 10. maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın,  Mülkiyeti Belediyemize Nuri Pakdil Kütüphanesi olarak kullanılan binanın, Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına Kadın Sığınma Evi olarak tahsis edilip edilmeyeceğine, düzenlenecek protokoller için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.


İlave gündem maddelerinin de gündeme alınmasının ardından ilave gündem maddelerinde 11. maddeden 84. maddeye kadar görüşülerek çeşitli komisyonlara havale edildi.


Gündemin 85. maddesi olarak Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş’un verdiği yazılı önerge gündeme alınarak görüşüldü.


Dulkadiroğlu sınırları içerisinde yer alan Sivricehöyük bölgesine kurulacak konteyner kentle alakalı Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce bir komisyon kurulması teklifini içeren yazılı önerge okunarak oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile reddedildi.


Komisyonlardan gelen raporların görüşülerek oylanmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Cemal Tanrıverdi bir sonraki oturumun 18 Nisan 2016 Pazartesi günü yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.


Öte yandan Kipaş Eğitim Kurumları 4. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersi Yerel Yönetimler konusunu bizzat Büyükşehir Belediye Meclisi’ni izleyerek işleme fırsatı buldular.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön