28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Elbistan Devlet Hastanesi'nde sona gelindi!

Kahramanmaraş Elbistan Devlet Hastanesi'nde sona gelindi!

Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, inşaat çalışmaları tamamlanma noktasına gelen 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi ile Elbistan hükümet Konağı inşaatlarını gezerek, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.



Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, inşaat çalışmaları tamamlanma noktasına gelen 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi ile Elbistan hükümet Konağı inşaatlarını gezerek, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.


İlk olarak Karaelbistan Mahallesi’nde yapımı devam eden ve son rötuşları yapılan 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Akkoyun, müteahhit KLV İnşaat Şantiye Şefi Timuçin Evci ve Başhekim Dr. Nedim Kızılkaya’dan bilgi aldı.


64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından ilçeye kazandırılan ve Türkiye’nin en teknolojik hastane binalarından biri olarak gösterilen ve 580 adet deprem izolatörü ile inşa edilen hastane binasında, yüksek şiddetteki deprem anında bile ameliyat yapılabilecek.


Hastane binasındaki katları tek tek inceleyen Kaymakam Tuncay Akkoyun, kısa bir süre sonra hastane inşaatının teslim edileceğini ve iç dizaynının ardından bölge halkının hizmetine sunulacağını söyledi.


Kaymakam Tuncay Akkoyun, Türkiye’de ilk defa kullanılan sistemle yükselen 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nde 580 adet deprem izolatörü bulunduğunu belirterek, bu sayede deprem anında bile hastanede ameliyatların yapılabileceğini kaydetti.


Poliklinik kısmı 8 kattan oluşan hastanenin, yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Akkoyun, helikopter pistinin de yapılacağı hastanede, bugüne kadar kullanılan en son teknolojinin yer alacağını söyledi.


Hastanede;125 poliklinik odası, 13 adet görüntüleme odası, 8 adet ameliyat salonu, 14 adet diyaliz yatağı, 20 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 10 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve 35 yataklı acil servisi yer alıyor. 


Elbistan’ın yanı sıra çevrede bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlara da hizmet verecek kapasite ve donanıma sahip olan hastanenin 300 yatak kapasitesi, niteliği bozulmadan 400 yatak kapasitesine çıkabilecek şekilde planlandı.


Daha sonra inşaat çalışmaları son aşamaya gelen ve son kontrolleri yapılan Yeni Hükümet Konağı inşaatını da inceleyen Kaymakam Tuncay Akkoyun, ilgililerden bilgi aldı.


Eski hükümet konağının, kısa bir süre sonra yeni binaya taşınacağını ve taşınma işleminin ardından eski binanın yıkılacağını belirten Kaymakam Akkoyun, bu sayede Polisevi ile hükümet konağı arasında geniş bir meydanın oluşacağını ifade etti.


Bu alana 47 araçlık kapalı, 47 araçlık açık otopark yapılacak. Elbistan Hükümet Konağı 13 bin 800 metrekarelik alana sahip, bodrum, zemin+3 katlı olarak hizmet verecek. Elbistan ve çevresinin tarihi dokusunu da bünyesinde taşıyan yeni Hükümet Konağı binası aynı zamanda doğalgaz ısıtma sistemi ile

uyumlu olacak.




Elbistan'ın Sesi


Geri Dön