19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Fatmalı Mahallesi'ndeki lise inşaatı TBMM'de!

Kahramanmaraş Fatmalı Mahallesi'ndeki lise inşaatı TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kahramanmaraş'a bağlı bir mahalledeki bir lise inşaatına ve taşımalı eğitim sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Kahramanmaraş Fatmalı Mahallesi ndeki lise inşaatı TBMM de!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kahramanmaraş'a bağlı bir mahalledeki bir lise inşaatına ve taşımalı eğitim sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu önergesindeki soruların Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu "Kahramanmaraş kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Fatmalı Mahallesinde oturanlar, dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından 1994’te temeli atılan ve atıl durumda bulunan lise inşaatının önünde toplanıp eylem yapmış, çocuklarının taşımalı sistemle başka okula gittiklerini söyleyen mahalleli okulun bir an önce tamamlanmasını istemiştir." diyerek  5 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. Kahramanmaraş kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Fatmalı Mahallesinde dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından 1994’te temeli atılan ve atıl durumda bulunan lise inşaatının tamamlanmamasının gerekçesi nedir?


2. 2016 yılı itibariyle Kahramanmaraş’taki çocukların hala taşımalı sistemle başka okulda okumaya çalışmaları AKP’nin başarısız eğitim politikalarına somut bir örenk değil midir?


3. 26 Aralık 2016 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç çocuk bulundukları yerde okul olmaması gerekçesiyle taşımalı sistemle okula gitmektedir?


4. Kahramanmaraş kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Fatmalı Mahallesinde yaklaşık 22 yıldır atıl durumda bulunan lise inşaatı ne zaman tamamlanacaktır?


5. 2002-2016 yılları arasında 26 Aralık tarihi itibariyle kaç öğrenci, taşımalı sistem nedeniyle kaza geçirmiştir?




Geri Dön