20 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Gayberli'de Millet Bahçesi yapılacak!

Kahramanmaraş Gayberli'de Millet Bahçesi yapılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi müthiş bir projeye imza attı. Bin 550 konutu kamulaştırıp yıkan belediye, yerine herkesin huzur içinde zaman geçireceği bir bahçe yapıyor.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destekleriyle yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Gayberli bölgesinde riskli yapı olarak belirlenen bin 550 konutu kamulaştırarak yıktı. Yıkılan binaların alanına 2 bin 500 tür ağacın bulunduğu Millet Bahçesi yapıyor. Hacı Bayram Veli Mahallesi'nde 180 bin metrekarelik alana yapılan bahçeyi gezecek vatandaşların gönüllerinin rahatlayacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bahçenin içinde şelale ve doğal taşlarla işlenmiş su havuzları, dağ kızağı, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları, oturma birimleri, biyolojik gölet, kafeterya ve seyir terasının yer alacağını söyledi. Yaklaşık 80 bin metrekarelik alana da 350 adet hobi bahçesi kurduklarını söyleyen Başkan Erkoç, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden hobi bahçelerindeki ahşap evlerin her birinin 85 metrekare olacağını belirtti. Bunun 15 metrekaresinin hobi evi, diğer kısmının ise bahçe olarak kullanılacağını vurgulayan Başkan Erkoç, özellikle bağı, bahçesi ve toprağı olmayan vatandaşların toprağa olan hasretini giderme, tarımsal faaliyetlere olan hasretini sona erdirmek için bu projenin hayata geçirildiğini ifade etti. Menzelet Baraj gölü kıyısındaki 135 bin metrekareye kurdukları mesire alanının tamamlanmak üzere olduğunu da hatırlatan Başkan Erkoç, çalışmaların yaz aylarında tamamlanması için aralıksız çalıştıklarını söyledi. 50 bin metrekare olan ve birinci etabı tamamlanan mesire alanı hafta sonu mangalcıların vazgeçilmez mekânı oluyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 6 bin 500 metrekarelik park çalışmasında dünyaca ünlü Maraş dondurmasının oluşum sürecinin anlatıldığı bir kavşak düzenlemesi yapıldı. Başkan Erkoç, "Kahramanmaraş'ın dünyaca bilinen sembolü dondurmanın oluşum sürecinin anlatıldığı parkta dağlarda otlayan keçilerin sütü ve doğal salep ile birleşiminden oluşan dondurmanın külaha kadar olan aşaması peyzaj elemanları ile sembolleştirilmiştir" dedi.


AĞCALIYA REKREASYON

Büyükşehir Belediyesi'nin Ağcalı Vadisine 215 bin metrekare alana yaptığı çok büyük bir rekreasyon alanında da çalışmalar sürerken yeşil alan, spor alanları, yürüyüş alanları gibi sosyal ve spor faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği bu rekreasyon alanı özellikle Yunus Emre, Akif İnan, Oruç Reis, Necip Fazıl, Şehit Abdullah Çavuş, Haydar Bey, Abdulhamithan mahallelerine yürüyüş mesafesiyle bölge halkı daha rahat nefes alacak.



Sabah


Geri Dön