24 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Güneşevler Toplu Konutları'nda sona gelindi!

Kahramanmaraş Güneşevler Toplu Konutları'nda sona gelindi!

Göreve geldiği günden beri hayatın her alanında sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, son dönemde şehrin gelişmesi ve göçle beraber artan konut sıkıntısını çözmek için bin 500 konutluk proje'nin altına imza attı.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince, 205 bin metrekare alan üzerine kurulan, 37 blok ve bin 480 daireden oluşan Güneşevler Toplu Konutları'nda sona gelindi. Bu kapsamda kentte alt gelir grubu aileleri ev sahibi yapmak için sosyal konut projesinin başlangıcı sayılan 37 bloktan oluşan Güneş evler Konutları tamamlanmak üzere. Kahramanmaraş'ın Doğukent girişinde kentin algısını değiştirecek olan ve yapımına geçtiğimiz yıl başlanılan konutların, kaba inşaatları tamamlandı. Peyzaj düzenlemeleri, iç cephe boyaları, kalorifer tesisat montajı, parke gibi daire içi ince işçilikleri ise devam ediyor. Sona gelinen konut projesiyle ilgili açıklamada bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: "Biz göreve gelir gelmez halkımıza söz verdiğimiz gibi konut sıkıntısı giderme adına çalışmalarımıza başladık. 

Güneşevler Konutlarımızda bin 480 konut yapılıyor. Burayı bu yıl içersinde teslim etmeye başlayacağız. Bunun haricinde konut edinmesi hayal olan dar gelirli vatandaşlarımızın da bu hayalini gerçekleştirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızın konut ihtiyacını gidermek adına arsa arayışı içerisindeyiz. 

Konut üretiminde maliyetin düşük olması halkımızın menfaatine olacağı için ucuz arsa temini konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Bu bölgede arayışlarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede inşallah başka temeller de atmaya başlayacağız ve dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları için gayret edeceğiz." diye konuştu. Konutlarla ilgili bilgi de veren Başkan Erkoç: "205 bin metrekare alan üzerine kurulan Güneşler Toplu Konutları bir zemin + 10 kat ve her katta 4 daire olmak üzere inşa edilirken brüt 123, net 92 metrekare olacak. Dairelerin birim fiyatları 55 bin ile 80 bin TL arasında değişmekte, ortalama 68 bin TL'dir" ifadelerini kullandı. 



(İsmail BOZDOĞAN/Yine Haber


Geri Dön