19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Havalimanı'nın yüzde 35'i tamam!

Kahramanmaraş Havalimanı'nın yüzde 35'i tamam!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden Kahramanmaraş Havalimanı'nın inşaatını inceledi. Dilipak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Kahramanmaraş Havalimanı'nın yapımı devam ediyor. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, projenin inşaatında incelemelerde bulundu.


Çalışmalar hakkında bilgi alan Dilipak, havaalanı inşaatının yüzde 35'inin tamamlandığını açıkladı. Dilipak, Diğer çalışmalar ile birlikte Kahramanmaraş gece gündüz uçaklarının rahat bir şekilde inebildiği yeni bir havaalanına kavuşmuş olacak. Bu havaalanımız Kahramanmaraş'a ve bölgeye hitap edecek bir havaalanı olacak şuanda ki yıllık kapasitemiz 230-260 bin civarında dolayısıyla biz şuanda ki kapasitenin 10-15 katı daha fazla kapasiteye ulaşacağız"şeklinde konuştu.


Dilipak sözlerine şu şekilde son verdi: "Havaalanında gümrük var, yurt dışı uçuşlarından vatandaşımız Kahramanmaraş havaalanına indiği zaman da valizini gümrüklü havaalanından alabilecek. Yurt dışı uçuşlarına da açık hale gelecek. Bu anlamda da Kahramanmaraş'ın büyük bir ihtiyacını karşılayacak. Havaalanımızın güzel özelliği şu; Türkiye de şehre bu kadar yakın bu kadar şehirle entegre olmuş ikinci bir havaalanı daha yok, vatandaşlarımız istedikleri takdirde yürüyerek bile havaalanına ulaşabilir. 

Burayla ilgili daha güzel projelerimiz var, oluştuğu zaman bunları da açıklayacağız. Kahramanmaraşlılar bu müjdeleri de beklesin."



Kahramanmaraş Gazetesi


Geri Dön