25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Çadırkent esnafı mağdur etti!

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Çadırkent esnafı mağdur etti!

Kahramanmaraş'ta Küçük Sanayi Sitesi genişleme sahası üzerindeki arsa üzerine Suriyeli mülteciler için kurulan Çadırkent, söz konusu alan üzerinde işyeri inşa etmek isteyen esnafları mağdur ediyor.




Suriyeli mültecilerin kurulan Çadırkentte yerleştirilmesi üzerine arsalarının tapusunu alamayan esnaflar, valilik ile küçük sanayi sitesi kooperatifi arasında imzalanan protokolün süresinin de dolmasına rağmen toplam 1550 dönüm alanın 477 dönümlük kısmının boşaltmamasından dolayı mağdur durumda olduklarını söylediler. 



Başbakan onaylamıştı 


Mevcut Küçük sanayi sitesine ek olarak, 1994 yılında genişleme sahası içindeki iş yerlerinin arsa alımı için çalışmalar başladığını, bin 19 kişinin kayıt yaptırdığını belirten esnaflar; "Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla TOKİ'nin satın aldığı toplam 1550 dönüm alanın, komisyon bedeli ödendi. Genişleme sahası olarak imar planı Belediye Meclisi tarafından onaylandı" diye konuştu. 



Aradan 20 ay geçti 


Esnaflar "Ancak söz konusu yere Suriyeli mülteciler için kurulan Çadırkent 20 ay geçmesine rağmen kaldırılmamıştır. Bu protokolün süresi 2013 yılı Haziran ayı sonunda dolmasına rağmen boşaltılmaması sebebiyle biz sanayi esnafları olarak çok mağduruz. 1550 dönümlük genişleme sahası üzerinde haklarımız var ve inşaatın başlatılamayıp, kura çekiminin yapılamamasından dolayı inşaatımız yapılamıyor ve bu durumun bizleri mağdur ediyor."dediler. 



Ne dediler? 


Kimyevi madde ticareti yapan Abdulkadir Fişekçi konu hakkında yaptığı açıklamada "20 yıl önce biz buraya kaydımızı yaptırdık. 

Bir an önce parselasyon yapılarak tapularımızın verilmesini istiyoruz, bir an önce bu çadırkent sorununun çözülmesini istiyoruz." diye konuştu. 



Kiralara güç yetmiyor 


Sanayi esnaflarından Mehmet Fatih Karpuz da:" Dükkân kiralarına güç yetmiyor, gün güne kiralar artıyor. 

Genişleme sahasının bitmemesinden dolayı bizler mağdur durumdayız. Burada Çadırkent olduğundan dolayı işlemlerin yapılamadığı söyleniyor. Burada Valilik mi, AFAD mı. Başbakanlık mı kim sorumluysa bir an önce işlemlerin bitmesi lazım."dedi. 



Posta Çukurova GAP


Geri Dön