25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Onikişubat'ta dar gelirliler ev sahibi oluyor!

Kahramanmaraş Onikişubat'ta dar gelirliler ev sahibi oluyor!

Kahramanmaraş Onikişubat'ın bölge için büyük bir önemi bulunuyor. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için toplu konut projesi hayata geçiren Onikişubat Belediyesi, 600 vatandaşını sıcak yuvalara kavuşturuyor.



KAHRAMANMARAŞ'IN merkez ilçelerinden Onikişubat'ın bölge için büyük bir önemi bulunuyor. Çünkü 12 Şubat 1920'de Maraş, işgalden kurtularak tarih yazmıştır. Bölgenin ismi de buradan gelmektedir. 12 Kasım 2012'de merkez ilçenin ikiye bölünmesi ile Kahramanmaraş'ın en kalabalık ilçesi haline gelen Onikişubat her yıl adından söz ettirmeyi başanyor. Yenilikçi Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in büyük önem verdiği ve Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği 12 Şubat etkinlikleri bölge halkı için büyük önem taşıyor. 


İLGİ GİDEREK ARTIYOR 

KAHRAMANMARAŞ ve ülkemiz için gurur tablosu olan bugün dışında Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bölgenin ihtiyaçlarına en iyi şekilde karşılık vermeye çalışıyor. Kahramanmaraş'ın en büyük ilçesine ilgiyi arttırmak isteyen Hanefi Mahçiçek, "Herkesi ilçemize bekliyoruz. Artık Onikişubat ve Kahramanmaraş tercih edilen bir yer haline geliyor. Biz de gece gündüz çalışarak halkımıza layık olmaya çalışıyoruz" dedi. 


Onikişubat ev sahibi yapıyor 

DAR gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için toplu konut projesi hayata geçiren Onikişubat Belediyesi, 600 vatandaşını sıcak yuvalara kavuşturuyor. 12 Şubat Kurtuluş Bayramında temeli atılan proje, hızla yükselirken binaların bu yaz tamamlanarak, vatandaşların evlerine taşınması planlanıyor. 


Milliyet Kahramanmaraş Eki



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ederken bir yandan da dar gelirli vatandaşlar için toplu konut projelerini hayata geçiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Göreve geldiğimizde temelini attığımız Güneş Evler Yapı Kooperatifimiz bitti. 1500 civarında vatandaşımız ev sahibi olacak. Allah hayırlı eylesin" dedi. Kahramanmaraş'ta konut sahibi olamamış başta emekli ve dar gelirliler olmak üzere tüm vatandaşları ev sahibi yapmak için  TOKİ  Başkanı Turan ile görüşme yaptıklarını dile getiren Erkoç, "Dar gelirli vatandaşlarımızın konut edinmeleriyle ilgili hükümetimizin politikaları konusunda Sayın Başkanımızla bir mutabakata vardık" diye konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön