25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Onikişubat'taki Tekirhan Otel Nisan'da açılacak!

Kahramanmaraş Onikişubat'taki Tekirhan Otel Nisan'da açılacak!

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Tekir Mahallesine dev bir yatırım yapan İşadamı Muhammet Şirikçi 4 yıldız konforunda otel, lokanta, market, petrol istasyonu ve piknik alanlarıyla Han kültürünü Tekir’e taşıdı.



Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Tekir Mahallesine dev bir yatırım yapan İşadamı Muhammet Şirikçi  4 yıldız konforunda otel, lokanta, market, petrol istasyonu ve piknik alanlarıyla Han kültürünü Tekir’e taşıdı.


Onikişubat ilçesine bağlı Tekir Mahallesinde Otel, lokanta, petrol istasyonu ve marketi bünyesinde barındıran dev bir yatırım yapıldı. Yatırımı yapan işadamı Muhammet Şirikçi; “tarihte eski yollar üzerinde hanlar vardı. Yolculuk yapan insanlar bu handa tüm ihtiyaçlarını giderirdi. Bizde yeni ticaret yolunda yolcularımızın tüm ihtiyaçlarının görüldüğü bir modern bir han sistemini Tekir’e kurmak istedik ve başardık. Halkımız Tekirhan’ı geldiğinde tüm ihtiyaçlarını burada görebilecek” dedi.


Kahramanmaraş Merkez’e 60 km uzaklıkta bulunan yatırımla ilgili konuşan İşadamı Şirikçi Tekir Mahallesine otel yapma fikrinin Kahramanmaraş-Göksun karayolunun standardının yükselmesiyle oluşacak araç trafiğindeki artışın neden olduğunu söyledi.


2009 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 3 bin olan araç trafiğinin yolun bitmesiyle önce 10 bine son açıklamalarıyla birlikte de 15 bine çıkacağını hatırlatan İşadamı Şirikçi; “Bunun üzerine biz Ata’dan kalan burada ki yurdumuzu aldık. Yeni bir şirket kurduk. Onun üzerine; Petrol İstasyonu, Otel ve Lokanta yapma niyetimiz öylelikle hâsıl oldu. Fakat projemiz arasında önce otel yapma fikri yoktu, dönemin TKD Başkanı Ömer Süha Yavuz’un yönlendirmesiyle otel yapımına verilen teşvik nedeniyle otel projesini de hayata geçirdik.” Dedi.


20 bin metrekare alan üzerinde kurulan Petrol İstasyonu, Market, Lokanta ve otel yatırımının yanı sıra Tekir’in doğal havası eşsiz manzarasıyla bütünleşen alanlarında kamelyalar kurarak piknik kültürünü de müşterilerine yansıtmak isteyen İşadamı Şirikçi; “Lokantamız Turizm İşletme Belgesi almış 600 kişilik birinci sınıf bir tesistir. Otelimizi 4 yıldız konforunda yaptık ve şuan bakanlığımız incelemelerini tamamladı ve yıldızımızı almak için çalışmalar son aşamaya geldi.  Otelimizin birinci katında 3 toplantı salonumuz var ve 3 toplantı salonumuza da yöremize ait Ardıçça, Döngel ve Yeşilgöz isimlerini koyduk. 3 toplantı salonumuzu birleştirerek 1000 kişilik bir toplantı salonu haline de getirebiliyoruz.


Tesisimizi Nisan ayında hizmete açmayı planlıyoruz.


Tamamen müşterinin rahat ve konforunu kaplayacak şekilde planladık yaptık. Gaziantep ile Kayseri arasında bizim verdiğimiz hizmeti veren bir tesis yok. Kayseri istikametinden gelen bir yolcu Gaziantep, Adıyaman istikametine gitmek istediğinde nezih, ferah ve kaliteli standartlara uygun bir tesiste mola vermek istediğinde Tekirhan bir ihtiyacı gidermiş olacak.” Diye konuştu


Yaz sezonunda Tekir’in serin ve temiz bir havası olduğunu, Tekir’e Gaziantep, Osmaniye ve  Adana  bölgesinden yazlık için sayısız insan geldiğini de hatırlatan İşadamı Şirikçi, o bölgelerin havasının sıcak ve nemli olduğunu yayla havasına sahip Tekir’de ise dağ ve orman havasıyla yaşayabilecek bir ortam olduğunu vurguladı.


İsminin Tekirhan koyma nedenlerini de açıklayan İşadamı Şirikçi konuşmasını şöyle sürdürdü; “Eski hanlara baktığımız da. Hanlar da ne var; Oradan geçen yolcunun uykusu gelmişse uyuma ihtiyacı var. Acıktığın da karnını doyurma ihtiyacı var. O zaman seyahat edenler hayvan ile seyahat ediyorsa hayvanlarının bakımı yemi var. Biz de Petrol istasyonunu yaptık. Aracın bakımını yapıyoruz. Yakıtını veriyoruz. Market yaptık. Tüm ihtiyaçlarının tamamını verebileceği bir A 101 marketimiz var. Konaklamak istenirse otelimiz var. Banyo-Duş bütün imkânları tamam. Bunun dışın da bir Lokanta yaptık. Lokanta da akıllara gelebilecek her türlü yiyeceği bulabilme, Tekirhan ekmeğinden tadabilme, yöresel ikramların bol ve köy kahvaltısının olduğu zengin bir menü imkanı sunuyoruz. Bu hizmetlerimiz bir han kültürünü yaşattığı için ismini Tekirhan koyduk.


Buraya düşündüğümüz proje bununla da bitmeyecek. Her zaman hizmet sektörüne yatırım yapmaya devam edeceğiz. Kahramanmaraş-Göksun karayolu tamamlandığında merkeze araçla 30 dakikalık bir mesafe olacak. Hafta sonlarında piknik alanları bulamayan vatandaşlarımız 30 dakikalık mesafede halkımıza tertemiz bir ortamda orman havasıyla bütünleşen bir piknik kültürünü yansıtacağız.


Bu sene şunu gördük; Tekirde ki inşaatımız devam ederken  Andırın yol kavşağından Maraş’ta ki Ceyhan köprüsüne kadar konvoylar gördük.  Yaz boyunca  biz bunu sürekli yaşadık. Dedik ki; İnsanların piknik yapmak için bir yere ihtiyacı var. Tekir’de Yeşilgöz var, akarsuyun başladığı Ardıçça mevkimiz var. İnsanlarımız Kahramanmaraş’tan hatta çevre illerden bile gelerek piknik yapıyor. Diğer taraftan da bu bölgelerde bile boş yer bulamayıp tekrar evin yolunu tutan piknikçileri de gördük. Sonra yine dedik ki;  insanlara daha nezih ortam da bir piknik yapabilmeleri için yaklaşık 100 kişilik kamelyası olan, kamelyaların için de ocağı mangalı olan, hijyenik lavaboları olan bir mekan sunmak istedik. Kış aylarında da kullanılacak şekilde dizayn edilen  Kamelyalar 10 kişilik olacaktır. Tamamıyla etini ekmeğini buradan temin edebilecek piknik alanları inşası da var. İnşallah Nisan ayından sonra O projemizi de tamamlayacağız. Bunun dışında İnsanlar ailesiyle geldikleri zaman; Ata binme alanları da yaptık bu alan yaklaşık 500-600 metrelik parkurdan oluşacak. Bunun için midilli veya bu bölgenin eşeklerin den oluşan 5-6 tane sürü yapacağız. Bunun yanında bisikletler getireceğiz. Bu alanda bisiklete binme imkânı da olacak. Bunun yanın da ATV motorlar da temin edilecek. Tabii bunların hepsi İPAD’ın katkıları ile olacak. Onlar için proje hazırlıyoruz. Nisan da ki başvuru da planladığımız her şeyi sunacağız. İnşallah onaylandıktan sonra bunlarda gerçekleşecek.”


Kahramanmaraş'ta Bugün


Geri Dön