18 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Rabia Parkı sosyal yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Kahramanmaraş Rabia Parkı sosyal yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Mısır'da darbeye direnişin sembolü "Rabia" işaretinden esinlenilerek Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 100 dönümlük alana yaptırılan Rabia Parkı, farklı ülkelerdeki parklarda incelenerek ilçenin sosyal yaşam merkezi haline dönüştürülüyor.



Afşin Belediyesi tarafından 2014'de halkın hizmetine sunulan Rabia Parkı, genişletme çalışmaları kapsamında, engelli, kadın, erkek ve çocuğun kendisinden birşeyler bulacağı tematik hale getiriliyor.


Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yaptığı açıklamada, ismiyle de dikkat çeken parkı Afşin halkı için yeni bir sosyal yaşam alanı haline getirmek istediklerini söyledi.


Bu kapsamda havaların ısınmasıyla genişletme çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Güven, şunları kaydetti:


"Rabia Parkı'nı bir tematik alan haline getiriyoruz. Burada yürüyüş yolları, bitki labirentleri ve havuzlarımız olacak. Parkımızın içerisine bay ve bayan mescidi yapıyoruz. Göletimizin kabasını bitirdik. İçerisine taş seçimini yaptık. Gölet çalışmalarında taş kaplaması başlayacak ve su sistemleri döşenecek. Tematik park çalışmaları tamamlandığında bölgede bir ilk olacak. Avusturya'da görmüş olduğumuz bir parkı uyguluyoruz. Konser alanımız olacak. Trafik eğitim parkurumuz olacak. İnşallah bu hizmeti de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."


Güven, Rabia Parkı Projesine desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a teşekkür etti.



Hürriyet







Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Mısır'da darbeye direnişin sembolü 'Rabia' işaretinden esinlenilerek Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 100 dönümlük alana yaptırılan Rabia Parkı, farklı ülkelerdeki parklarda incelenerek ilçenin sosyal yaşam merkezi haline dönüştürülüyor. Afşin Belediyesi tarafından 2014'de halkın hizmetine sunulan Rabia Parkı, genişletme çalışmaları kapsamında, engelli, kadın, erkek ve çocuğun kendisinden birşeyler bulacağı tematik hale getiriliyor. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ismiyle de dikkat çeken parkı Afşin halkı için yeni bir sosyal yaşam alanı haline getirmek istediklerini söyledi. Havaların ısınmasıyla genişletme çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Güven, "Rabia Parkı'nı bir tematik alan haline getiriyoruz. Burada yürüyüş yolları, bitki labirentleri ve havuzlarımız olacak. Parkımızın içerisine mescit yapıyoruz. Tematik park çalışmaları tamamlandığında bölgede bir ilk olacak" dedi. 


Sabah


Geri Dön