28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Sarayaltı Caddesi'nde yıkımlar son sürat!

Kahramanmaraş Sarayaltı Caddesi'nde yıkımlar son sürat!

Sarayaltı Caddesi genişletme çalışmaları bir taraftan devam ederken, imar planı çalışmaları da tamamlandı




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarlanan Ulaşım Planı kapsamında kent merkezi trafik sirkülasyon sistemi yeniden kuruluyor.


Tek ulaşım arteri üzerine kurulu trafik düzeni, şehrin tarihi çekirdeğini trafiğin düğüm noktası haline getirmekteyken yeni kurulan ulaşım sistemi ile kent merkezine alternatif ulaşım kanalları planlanmış ve hazırlanan ulaşım projeleri aşamalar halinde hayata geçmeye başladı.


Bu proje kapsamında kentin, kentsel sit alanından geçmekte olan Sarayaltı Caddesi'nin (Sarayaltı Cami-Kanlıdere Köprüsü arası) daha etkin kullanımı önem arzetmektedir. 12 metre genişliğinde planlanan cadde mevcut durumda 6 metre genişliğinde kullanılabilmektedir. Yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla 12 metre genişlik sağlanmış olacak.


Sarayaltı Caddesi genişletme çalışmaları bir taraftan devam ederken, caddenin doğusunda yer alan Divanlı Caddesi'ni, Turan İlkokulu- Uyuzpınarı mevkiinden Eski İtfaiye bölgesine bağlayan İmar Planı çalışması da koruma kurulu sürecinin ardından tamamlandı.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön