28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Teleferik Projesi için ilk kazma vuruldu!

Kahramanmaraş Teleferik Projesi için ilk kazma vuruldu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin kentte hayata geçireceği Teleferik için ilk kazma vuruldu. Proje 2 kilometre uzunluğunda olacak.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Teleferik Projesi için ilk adım atılarak yıkım çalışmaları başladı.


Büyükşehir Belediyesi’nin teleferik projesi için ilk önce projesi çizilmiş ve ardından kamulaştırma çalışmaları başlamıştı.


Yapılan kamulaştırma çalışmalarının ardından ve yıkım çalışmalarına başlandı.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Fen İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince başlanılan yıkım çalışmaları imar planına göre Kale batısındaki havai hat teleferik istasyon alanı olarak tanımlı alanda 29 adet parsel kamulaştırma kapsamında olup yıkım çalışmaları bu parselleri kapsıyor.


Bu minval üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un projeleri arasında yer alan teleferik projesini inşa etme yolunda yıkım çalışmalarına başlandı.


Şehrimize turizm, ulaşım ve ekonomik alanda katkı sağlayacak olan teleferik projesi Kahramanmaraş Kalesi, batısında Acemli Camii ve Kale açık otopark üçgen içerisinde kalan alanda teleferik başlangıç istasyonu ve şehrin kuzeyinde ise Çamlık Mahallesi sınırları içerisinde teras lokanta batısında varış istasyonu inşa edilecektir.


Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 2 kilometre uzunluğundaki teleferik projesi tamamlandığında insanlarımız havası ve doğası ile de ünlü şehrimizi seyretme ve dinlenme imkânına kavuşmuş olacak



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön