26 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Tematik Mutfak Müzesi açılıyor!

 Kahramanmaraş Tematik Mutfak Müzesi açılıyor!

Kahramanmaraş'ın kültürel miraslarını gün yüzüne çıkarmak, mutfak kültürünü gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, Tematik Mutfak Müzesi'ni iki ay sonra hizmete açmayı planlıyor.



Müzenin 2 ay sonra açılacağını söyleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Geçmişin tadını geleceğe taşıyacağız” dedi.


Kahramanmaraş'ın kültürel miraslarını gün yüzüne çıkarmak, mutfak kültürünü gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, Tematik Mutfak Müzesi'ni iki ay sonra hizmete açmayı planlıyor. Restorasyonu yapılan konakta sona yaklaşıldığını açıklayan Belediye Başkanı Necati Okay, proje ile Kahramanmaraş'ın yemek kültürünün geleceğe taşınacağını söyledi. Projenin birçok ilki barındırdığını kaydeden Başkan Okay, "Türkiye'de benzeri olmayan bir projeyi hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Dulkadiroğlu'nun merkez mahallelerindeki konakları iyileştirme ve yenileme projeleri kapsamında restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Kahramanmaraş'ımızın en önemli değerlerinden bir tanesi de mutfaktır. Gelecek nesillere geleneksel yöntemleri öğretmek ve tanıtmak amacıyla biz de böyle bir çalışma yaptık" dedi.


MUTFAK KÜLTÜRÜ

Projenin iki ay içerisinde tamamlanacağını aktaran Başkan Okay, "Kısa süre sonra müzemizin açılışını yapacağız. Genç nesillerimize aktarılamayan Kahramanmaraş'ın mutfak kültürünün tamamı bu alanda geleceğe taşınacak. Mutfak araç gereçlerinden geleneksel yemeklerimizin yapımına kadar birçok alanda müzemizden faydalanacağız. Hem Türkiye'de hem de bölgemizde ilkleri barındıran bir proje olması nedeniyle projeyi çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön