16 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'a 6 ayda 140 milyonluk yatırım!

Kahramanmaraş'a 6 ayda 140 milyonluk yatırım!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bölgedeki projelerden ve yatırımlardan bahsetti. Erkoç, 2017 yılının ilk 6 ayında yapımına başladıkları yatırımların değerinin 140 milyon TL'ye ulaştığını belirtti.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,  Büyükşehir tarafından hayata geçirilen projeleri ve yatırımları değerlendirdi. 


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk 6 ayda 140 milyon TL'lik dev yatırımlara imza atıldı. Yatırımlara devam edeceklerini açıklayan Erkoç, eğitimden ulaşıma, kültür sanattan yeşil alana kadar birçok alanda yapımına başladıkları yatırımlarla Kahramanmaraş'ı adeta bir şantiyeye çevirdiklerini ifade etti.  


Çalışmaların kesintisiz bir şekilde sürdüğünü kaydeden Başkan Erkoç, "Tarihi Demirciler Çarşısı'nda restorasyon çalışmalarımızı tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk. 15 Temmuz Millet Bahçemizi de en kısa süre içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız. Devam eden yatırımlarımızı en kısa süre içerisinde bir bir tamamlayarak Kahramanmaraşlıların kullanımına sunacağız" şeklinde konuştu.


Belediye Başkanı yatırımları şu şekilde sıraladı: 30 km uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu, Trabzon Caddesi Kent Meydanı ve Çevresi Yolları Düzenleme Projesi, Demirciler Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma Kentsel Tasarım ve Alt Yapı Uygulaması, Canlı Hayvan Borsası, Milli İrade Meydanı, 15 Temmuz Millet Bahçesi, Kayak Merkezi ve Yaz-Kış Mesire Alanı, Teleferik, Yapay Plaj ve ParkKaramanlı Tünel Kavşağı, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Meydan Düzenleme Projesi, Arasa Çok Katlı Otopark, Atık Su Arıtma Tesisi, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi.



Sabah Güney


Geri Dön